SiolNET. Novice Slovenija
0,97

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Na politični parket stopa nova stranka

0,97

termometer

Igor Zorčič
Program nove stranke LIDE bo program liberalne stranke. Zorčič je sicer v izjavi ob koncu lanskega leta razkril, da bodo v ospredju stranke med drugim svobodna gospodarska pobuda in človekove pravice. Foto: Ana Kovač

Z današnjim ustanovnim kongresom bo tudi uradno zaživela nova stranka LIDE (Liberalni demokrati). Na kongresu, ki bo potekal popoldne in bo zaprt za javnost, bosta sprejela statut in program stranke, izvolili bodo tudi vodstvene organe. Vodenje stranke bo predvidoma prevzel Igor Zorčič, ki je trenutno edini kandidat za predsednika.

Kateri posamezniki sodelujejo pri ustanovitvi stranke, za zdaj uradno še ni znano, v zadnjih mesecih se je večkrat omenjalo nekatera imena nekdanjih članov SMC, med drugim tudi nekdanjo pravosodno ministrico Lilijano Kozlovič. Da je med ustanovnimi člani, je potrdil tudi nekdanji zdravstveni minister iz DeSUS Tomaž Gantar, saj, kot je navedel, podpira dobra programska izhodišča stranke. Med ustanovnimi člani stranke pa naj ne bi bilo Zorčičevih kolegov iz poslanske skupine nepovezanih poslancev Janje Sluga in Jurija Lepa.

kolaž Novice Toliko zaslužijo slovenski politiki

LIDE si bo v prihodnje prizadevala za povezovanje z vsemi, ki zagovarjajo podobne politične vrednote in si želijo drugačne vlade, kot je aktualna pod vodstvom Janeza Janše. Zorčič je sicer že večkrat povedal, da se o sodelovanju pogovarjajo tudi z nekaterimi župani, pogovarjali so se tudi s stranko DeSUS. O sodelovanju naj bi se pogovarjal tudi s stranko Z.dej nekdanjega strankarskega kolega iz vrst SMC Jureta Lebna in z nekdanjim predsednikom uprave GEN-I Robertom Golobom, ki je napovedal aktivni vstop na politični parket.

Igor Zorčič Novice Jutri bo zaživela nova politična stranka Podpis sporazuma o povolilnem sodelovanju strank LMŠ, SD, Levica in SAB. Šarec, Fajon, Mesec, Brazušek. Novice Na US pobuda za prepoved SD in Levice po sodbi ESČP Igor Zorčič Novice Protesti in obstrukcija KUL, ko se jim je zgodilo, kar so prej sami počeli drugim Slovenija, slovenska zastava Novice "Razdeljeni po dolgem in počez smo v resnici šibki kot še nikoli" RTV Slovenija Novice Boj za RTVS: Zorčič ubranil Baškoviča (SD) in Tomšiča (SD)

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin