Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
26. 6. 2008,
10.31

Osveženo pred

7 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natisni članek

Četrtek, 26. 6. 2008, 10.31

7 let

Mladi forum SD ogorčen nad dogodki po sobotni Paradi ponosa

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Mladi forum SD obsoja nasilje nad geji, lezbijkami, biseksualnimi in transspolnimi osebami.

Zato je Mladi forum SD ogorčen nad dogodki po sobotni Paradi ponosa, so zapisali v sporočilu za javnost in dodali, da se jim zdi psihično in fizično nasilje, ki so ga bili deležni udeleženci Parade ponosa, nesprejemljivo, "saj nasprotuje vrednotam, za katere se zavzemamo".

"Zaščitite državljane ne glede na njihovo spolno usmerjenost" V Mlademu forumu SD menijo, da je potebno predsodke in nestrpne izjave izkoreniniti, nasilje, "kakršnemu smo bili priča, pa ostro obsoditi". Pristojne organe pozivajo, da v prihodnje državljane zaščitijo ne glede na njihovo spolno usmerjenost.

Blažič: Napadenih je bilo pet oseb Predsednik Društva za integracijo homoseksualnosti (DIH) Mitja Blažič je v ponedeljek povedal, da je bilo po sobotni paradi ponosa fizično napadenih pet oseb. Zaradi znakov homofobnega nasilja bodo začeli zbirati podpise proti homofobiji. Od predsednika države Danila Türka, predsednika vlade Janeza Janše in predsednika državnega zbora pa pričakujejo, da bodo nasilje in "sovražni govor" obsodili. Napad sta že v ponedeljek obsodila ljubljanski župan Zoran Janković in stranka Zares.

Ne spreglejte