Petek,
2. 8. 2024,
8.42

Osveženo pred

11 ur, 4 minute

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4,32
Fortenova grupa trgovina Mercator

Natisni članek

Petek, 2. 8. 2024, 8.42

11 ur, 4 minute

Mercator zapira še dodatne tehnične trgovine

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4,32
Mercator | Neuradno smo izvedeli, da naj bi v Mercatorju načrtovali nova zaprtja tehničnih trgovin. Med drugim v Ormožu, Sevnici, Tržiču, Logatcu in Novi Gorici – vendar nam niso ne potrdili ne zanikali zapiranja poslovalnic v teh krajih. | Foto STA

Neuradno smo izvedeli, da naj bi v Mercatorju načrtovali nova zaprtja tehničnih trgovin. Med drugim v Ormožu, Sevnici, Tržiču, Logatcu in Novi Gorici – vendar nam niso ne potrdili ne zanikali zapiranja poslovalnic v teh krajih.

Foto: STA

Že aprila smo pisali o zapiranju treh tehničnih trgovin Mercator Tehnika. Zdaj pa smo prejeli neuradne informacije, da se zapiranja nadaljujejo in da bo tokrat ugasnilo še več poslovalnic kot spomladi. V Mercatorju smo preverili, kje zapirajo poslovalnice in zakaj, pa tudi, kaj to pomeni za zaposlene. In ali morda razmišljajo tudi o nadaljnjem zapiranju manjših trgovin z mešanim blagom.

"V Mtehniki smo spremenili poslovno strategijo in posledično spreminjamo poslovni model, s čimer se prilagajamo tudi razmeram na trgu," so tudi tokrat zelo redkobesedno odgovorili iz največjega trgovskega podjetja. 

Potem ko so svoja vrata že prej zaprle poslovalnice Mtehnike v Krškem, Tolminu in v ljubljanskih Novih Jaršah, pa tudi enote v Šmarju pri Jelšah, na Prevaljah in v Idriji, so v juliju s prodajo prenehali še v Beltincih in Ljutomeru, so sporočili. 

Neznana usoda prodajnih površin

Neuradno smo izvedeli, da naj bi načrtovali zaprtje še drugih – v Ormožu, Sevnici, Tržiču, Logatcu in Novi Gorici – vendar nam niso ne potrdili ne zanikali zapiranja trgovin v teh krajih.

"Zaprte enote ne poslujejo več, s potencialnimi partnerji, tudi lokalnimi, pa iščemo rešitve za nove vsebine v objektih," so odgovorili podobno kot že spomladi.

Dodajajo še, da zaradi zapiranja enot nihče od zaposlenih ne bo izgubil delovnega mesta. Zatrjujejo, da so vse spremembe usklajene tudi s socialnimi partnerji.

Trgovina Mercator
Novice V teh krajih Mercator zapira tehnične trgovine

Zapirajo tudi trgovine z mešanim blagom

Kot smo pisali maja, naj bi letos ugasnilo 13 manjših Mercatorjevih poslovalnic, med drugim tudi v mestnih središčih. V Mercatorju  so takrat pojasnili, da bodo v nekaterih mestnih jedrih zaprli nekaj poslovalnic tudi zato, ker imajo v neposredni bližini odprte druge enote Mercatorjevih trgovin. Pozanimali smo se tudi o morebitnih dodatnih načrtovanih zaprtjih, a nismo prejeli odgovora. 

Zapiranje trgovin in neznana usoda prodajnih površin je nekoliko nenavadna v luči nameravanega prevzema Tuša s strani Mercatorja. Kot so pred kratkim pisali v Financah, želi skupina Fortenova, ki je lastnica Mercatorja, povečati finančni vzvod z nakupom dodatnih trgovskih površin. Trenutno sicer Mercator še čaka na dovoljenje za prevzem poslovno slabo stoječega Tuša, pri čemer naj bi kupili njihovo divizijo prodaje na drobno in trgovine cash & carry. 

Trgovina Mercator
Novice Mercator bo na dokončni prevzem Tuša čakal vsaj še dve leti
Mercator
Novice Mercator po tehničnih trgovinah zapira še več manjših prodajaln
Podravka
Novice Podravka podpisala pogodbo za nakup kmetijskega dela Fortenove
Fortenova
Novice Zaključen postopek spremembe lastništva Fortenove
Mercator
Novice Lastnik Mercatorja je dobil novega lastnika – plinskega kralja