SiolNET. Novice Slovenija
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

KPK: Plakata z napisom Štefanec STOP! ni bilo

4

termometer

 | Foto:
Na sedežu Komisije za preprečevanje korupcije (KPK) naj bi se na hodniku pojavil plakat z napisom Štefanec STOP!.

Kdo od uslužbencev komisije naj bi bil avtor zapisa, s katerim poziva predsednika KPK Borisa Štefaneca, naj se z nepremišljenimi potezami ustavi, ni znano. Razlog za nezadovoljstvo je neuradno soglasje Borisa Štefaneca, ki ga je dal višji svetovalki za preventivo in integriteto Jagodi Vitez, zato da nastopi funkcijo članice kadrovske komisije Slovenskega državnega holdinga (SDH), v Večeru piše Aleš Kocjan.

Vitezova se je sama prijavila na razpis in bila izbrana. A nastop funkcije je, glede na to, da je uslužbenka KPK, z več vidikov sporen. Zlasti je nenavadno, da bo uslužbenka KPK, ki nadzira delo državnih institucij – tudi SDH –, v eni izmed državnih ustanov izvajala nadvse pomembno in odgovorno funkcijo. Konkretno bo Vitezova kot članica kadrovske komisije SDH ocenjevala kandidate za nadzorne svete državnih družb, še piše Večer.

KPK: Plakata ni bilo Za pojasnila o zadevi smo se obrnili na KPK, kjer so nam pojasnili, da plakata s tako vsebino oziroma napisom na KPK ni bilo, zato ga ne morejo komentirati, "o drugih internih stvareh pa v javnosti ne bomo govorili".

Pojasnili so še, da predsenik KPK soglasja h kandidaturi Vitezove ni podal, ker za to tudi nima pravne podlage, ji je pa dal soglasje za delo v skladu z delovnopravno zakonodajo.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin