Petek,
23. 8. 2024,
8.31

Osveženo pred

2 uri, 31 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,22
Uživajmo poletje Uživajmo poletje zabava družina koruzni labirint koruza labirint

Natisni članek

Petek, 23. 8. 2024, 8.31

2 uri, 31 minut

Koruzni labirint blizu Ljubljane letos z motivom oceana

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,22
Koruzni labirint 2024 v kraju Krtina blizu Ljubljane | Foto Luka Kastelic

Foto: Luka Kastelic

Tudi letos je v Krtini blizu Ljubljane zaživel koruzni labirint. Motiv labirinta je vsako leto drugačen, tokrat pa so za motiv izbrali oceane, ki so prostrani in navdušujoči za odkrivanje, prav tako kot labirinti. Poimenovali so ga Koruzni ocean. Ustvarjenih je sedem podob, kot so hobotnica, morska želva, ladja, morska zvezda, korala, morska školjka in riba.

V Koruznem oceanu, velikem za šest nogometnih igrišč, lahko obiskovalci preživijo čas kot pravi koruzni pomorščaki. Čaka jih 15 zabavno-poučnih točk, veliko točk je posebej namenjenih spoznavanju morja, nekaj točk pa je tudi skritih in neoznačenih na zemljevidu. S pomočjo zemljevida se odpravijo v Koruzni ocean, poiščejo označene točke, izpolnijo geslo in se tako potegujejo za sodelovanje v jesenskem nagradnem žrebu. Nagrada je družinski enodnevni izlet v Gardaland.

Koruzni labirint | Foto: Koruzni labirint Krtina Foto: Koruzni labirint Krtina Koruzni labirint je zabaven in poučen potep za vso družino. Otroci in odrasli lahko uživajo v iskanju poti skozi labirint, kar spodbuja sodelovanje, komunikacijo in radovednost. Raziskovanje koruznega labirinta prepleta uporabo preprostih miselnih veščin, kot so navigacija, prostorsko razumevanje, reševanje zanimivih nalog in igrivost. To krepi telo in duha in je ob tem še zabavno.

Poldrugo uro dolga pustolovščina

Koruzni labirint Krtina ima dva vhoda in dva izhoda. Obiskovalci se sami odločijo, skozi kateri vhod bodo vstopili in skozi katerega bodo prišli iz labirinta. Pustolovščina v labirintu traja približno uro in pol. V labirintu se obiskovalci lahko tudi izgubijo, ampak s pomočjo zemljevida hitro najdejo pravo pot.

Koruzni labirint 2024 v kraju Krtina blizu Ljubljane | Foto: Luka Kastelic Foto: Luka Kastelic Sredi labirinta se lahko povzpnejo na velik most, ki je posebnost tega labirinta. Most ponuja razgled na celoten labirint in širšo okolico, kar jim pomaga pri orientaciji.

Koruzni labirint | Foto: Koruzni labirint Krtina Foto: Koruzni labirint Krtina V senci koruze najdejo prvi koruzni bar v Sloveniji, kjer se lahko osvežijo.

Koruzni labirint | Foto: Koruzni labirint Krtina Foto: Koruzni labirint Krtina Obiskovalci lahko odkrijejo tudi koruzni otok in še številne druge raznolike poučno-igrive kotičke. Poskrbljeno je za veliko parkirišče, sanitarije in brezplačno internetno povezavo, predvsem pa za zabavo. Poti v labirintu so utrjene, tako da ga družine lahko obiščejo tudi z otroškim vozičkom. Dobrodošli so tudi štirinožni prijatelji.

Koruzni labirint | Foto: Koruzni labirint Krtina Foto: Koruzni labirint Krtina Odprto vsak dan

Za vse željne novih in nepozabnih pustolovščin je labirint avgusta odprt vsak dan med 9. in 20. uro, septembra in oktobra pa ob koncih tedna.

Obiskovalci lahko v njem praznujejo tudi rojstni dan ali izkoristijo priložnost za team building. V zadnjem tednu oktobra bodo priredili noči čarovnic.

Koruzni labirint | Foto: Koruzni labirint Krtina Foto: Koruzni labirint Krtina Cene vstopnic ostajajo enake kot lani, plačilo je mogoče tudi z bančno kartico. Prek spletne strani lahko kupite tudi darilno kartico. Za obisk labirinta ni potrebna predhodna najava.

Koruzni labirint 2024 v kraju Krtina blizu Ljubljane | Foto: Luka Kastelic Foto: Luka Kastelic