Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
1. 8. 2018,
17.11

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,32

1

Natisni članek

Nova ljudska stranka Slovenije Franc Kangler

Sreda, 1. 8. 2018, 17.11

5 let, 8 mesecev

Kangler je postal predsednik Nove ljudske stranke

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,32

1

Franc kangler | Foto STA

Foto: STA

Nova ljudska stranka (NLS) je že pred dnevi daleč od oči javnosti izpeljala kongres in za novega predsednika izvolila nekdanjega mariborskega župana Franca Kanglerja, medtem ko ga je njen dosedanji predsednik Željko Vogrin zamenjal na mestu predsednika sveta stranke. Kot sta za STA potrdila oba, je šlo za dogovorjeno menjavo po izteku mandata.

Vogrin je izrazil veselje, da so Kanglerja uspeli prepričati, da prevzame vodilni položaj, saj bo to za stranko pomembno tudi pred prihajajočimi lokalnimi volitvami. Ob tem so nedavnem rednem volilnem dopolnili ime stranke, saj se bo ta poslej imenovala Lista Franca Kanglerja - Nova ljudska stranka.

Franc Kangler
Novice Franc Kangler zrušil odločitev mariborskega sodišča

Dosedanji predsednik stranke je dejal, da prihod Kanglerja na čelo še ne pomeni napovedi njegove vnovične kandidature za župana Maribor, saj da se za to za zdaj še ni odločil. "Ni pa verjetno nobena skrivnost, da si v stranki želimo, da bi kandidiral," je dejal Vogrin, ki se zaveda, da bo zadnja odločitev v vsakem primeru Kanglerjeva.

Slednji je danes za STA potrdil, da odločitve na kongresu pomenijo priprave na lokalne volitve, tudi sprememba imena, s katero želijo med ljudmi preprečiti zmedo z imeni ljudskih strank. Čeprav se za zdaj še ni odločil, ali bo sodeloval v županski bitki za Maribor, je danes dejal, da se bo za kaj takega kljub drugačnim pričakovanjem članov stranke zaradi preteklega dogajanja in številnih krivic težko spet odločil.

Franc kangler predstavitev nove stranke
Novice Franc Kangler poziva: Ne volite nas, volite druge stranke na desnici

Do menjave na čelu stranke je po njegovem prišlo potem, ko mu je vendarle uspelo rešiti večino sodnih in policijskih postopkov, ki so potekali zoper njega in v katerih mu je po njegovih besedah uspelo dokazati, da se mu je zgodila krivica.

Sicer pa v ozadju še vedno potekajo pogovori o možnem vnovičnem povezovanju NLS in SLS, stranke iz katere so Kanglerja izključili v času po njegovem sestopu z mariborske mestne oblasti, od koder so ga odnesli množični protesti zaradi postavitve radarjev.

Franc Kangler
Novice Tožilstvo se bo pritožilo na sodbo za odvzem premoženja Kanglerju

Kot je povedal danes, so dogovori o tem zelo intenzivni, a je vse odvisno od odločitve kongresa SLS, na katerem bodo po odhodu Marka Zidanška zaradi neuspeha na parlamentarnih volitvah jeseni volili novo vodstvo.

Čeprav je k "spravi" pozval podpredsednik SLS Primož Jelševar, ki po odstopu Zidanška začasno vodi stranko, Kangler meni, da bi moral za uspešno vnovično povezovanje biti izvoljen nekdo, ki bo odprt in povezovalen, ne pa izključevalen. Pri tem je dodal, da v ožji ekipi novega vodstva ne bi smeli biti niti Zidanšek, niti Jelševar ali evropski poslanec Franc Bogovič, čeprav sam ne želi nikogar izključevati.

Ne spreglejte