Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Tina Vovk

Ponedeljek,
6. 1. 2014,
8.31

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Zoran Janković slaba banka KPK

Ponedeljek, 6. 1. 2014, 8.31

8 let

Janković: Tujci so narobe izračunali bančno luknjo

Tina Vovk

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V delovanje Pozitivne Slovenije se ne vmešavam, po svoji oceni pa imam precejšen vpliv na članstvo, ki pa ga za zdaj ne preverjam, je v intervjuju za Delo dejal Zoran Janković.

Ustanovitelj največje vladne stranke PS zagotavlja, da v poslanski skupini ni zahtev po kongresu stranke, na katerem bi izvolili novega (starega?) vodjo stranke. Nove koalicijske pogodbe ni videl. Pravi, da ni grozil, da bo v primeru prodaje državnih podjetij izstopil iz stranke. "Dal sem dve možnosti, ali bom ali pa me ne bo," pravi in dodaja, da "v nekaterih državah, ki nam jih dajejo za zgled, niso zadovoljni, da nimajo ničesar več svojega".

Med vladnimi potezami ga najbolj motita pomanjkanje državnih investicij in slaba banka, za katero verjame, da ni najboljši ukrep. Ne verjame, da je bančna luknja 4,8-milijardna, kot so pokazali stresni testi. Meni, da je za polovico manjša. "Najeli smo nekega tujca, da nam je povedal, da imamo 4,8 milijarde veliko bančno luknjo. Vsi smo veseli, da lahko to sami rešimo, in ta storitev nas je stala 20 milijonov evrov."

Na očitek, da je Grep, ki je gradil Stožice, nasedel zaradi posojila, za katero je posredoval tudi sam, odgovarja, da je na sestanek med Grepom in NLB prišel, ko je bilo posojilo že odobreno. Trdi, da je Grep podizvajalcem dolžan manj kot pet milijonov evrov. Za neuspeh krivi banke, češ da so projekt ustavile pred dokončanjem.

Napoved Jakiča o odstopu "prenagljena" "Pogodba ni fiktivna. Kriminalisti niso tisti, ki odločajo, ali je neka pogodba fiktivna. Ti isti kriminalisti so pri nas opravili hišno preiskavo septembra 2012. Takrat so rekli, da bo obtožnica v enem tednu – vsaj jaz zanjo ne vem," odgovarja na sume kriminalistov, da je bil dogovor med njim, Romanom Jakičem in Samom Lozejem lažen, da bi Grep tako dobil 115 milijonov evrov posojila. Očitek, da je uničil poslovno dokumentacijo, zavrača tudi s pojasnilom, da je znan po tem, da ne uporablja računalnika. Odstopiti ne namerava, napoved ministra Jakiča, da bi odstopil v primeru pravnomočne obtožnice, pa opisuje kot prenagljeno.

Poročilo KPK politična inkvizicija Pravi, da je bil do KPK izjemno prizanesljiv in da se bo na sodišču ugotavljalo, ali je javni denar končal na njegovem osebnem računu. "Ko berem njihovo poročilo leto dni pozneje, sem še bolj jezen. To je bila politična inkvizicija," pravi o poročilu KPK, zaradi katerega je moral zamrzniti svoj status predsednika PS. Med tistimi, ki naj bi naročili to politično inkvizicijo, se omenjajo štiri imena, pravi in dodaja, da se bodo tudi ta imena izvedela.

Ne spreglejte