Ponedeljek,
2. 9. 2024,
14.10

Osveženo pred

3 ure, 56 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1,09
nagrada naziv letalstvo Ivo Boscarol

Natisni članek

Ponedeljek, 2. 9. 2024, 14.10

3 ure, 56 minut

Ivo Boscarol prejel nagrado živa legenda evropskega letalstva

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1,09
Ivo Boscarol | Nagrado podeljujejo za različne dosežke, Boscarol jo je prejel že leta 2018 kot najboljši podjetnik na področju letalstva (Eren Ozmen Entrepreneur of the Year Award). | Foto Boscarol d. o. o.

Nagrado podeljujejo za različne dosežke, Boscarol jo je prejel že leta 2018 kot najboljši podjetnik na področju letalstva (Eren Ozmen Entrepreneur of the Year Award).

Foto: Boscarol d. o. o.

Ivo Boscarol se po novem ponaša z nazivom žive legende letalstva, s čimer se je znašel v družbi astronavta Buzza Aldrina in hollywoodskih legend Toma Cruisa ter Harrisona Forda. Naziv mu je podelila neprofitna organizacija Letalska Akademija Kiddie Hawk, ki je Boscarola leta 2018 imenovala tudi za najboljšega podjetnika na področju letalstva.

Boscarol se je druščini živih legend evropskega letalstva (Living Legends of Aviation Awards Europe) pridružil v soboto v prireditvenem centru Scalaria ob jezeru Wolfgangsee v Avstriji, so sporočili iz družbe Boscarol.

Žive legende se vsako leto srečujejo v ZDA v hotelu Beverly Hilton v Kaliforniji, v Evropi pa vsako drugo leto v letovišču Scalaria. Udeležence in nagrade izberejo odbori znotraj organizacije Living Legends of Aviation.

Nagrado ljudem z izjemnimi dosežki v letalstvu in vesoljski tehnologiji podeljuje ameriška neprofitna organizacija Letalska Akademija Kiddie Hawk. Med dobitniki so podjetniki, vodilni v industriji, inovatorji, astronavti, rekorderji, mednarodno priznani piloti in zvezdniki, ki so postali piloti.

Boscarol v družbi Buzza Aldrina, Toma Cruisa in Harrisona Forda

Nagrado podeljujejo od leta 2003, med nagrajenci pa so poznana imena, kot so astronavt Buzz Aldrin, hollywoodske legende Tom Cruise, Harrison Ford in Morgan Freeman, podjetnika Jeff Bezos in Elon Musk ter princ Harry.

Nagrado podeljujejo za različne dosežke, Boscarol jo je prejel že leta 2018 kot najboljši podjetnik na področju letalstva (Eren Ozmen Entrepreneur of the Year Award).

"Nagrada, naziv in postavitev ob bok drugim legendam letalstva mi pomenijo priznanje in dokaz, da letalski svet ceni moj doprinos k razvoju letalstva in verjame, da sem s certifikacijo električnega letala dokazal, da je za komercialno uporabo enako varno kot takšno s pogonom na motor z notranjim izgorevanjem ali reaktivnim pogonom, in na ta način postavil temelje brezemisijskemu, čistemu in tihemu letalstvu," je ob prejemu naziva dejal Boscarol.

"Organizator je pripravil res spektakularen dvodnevni dogodek, na katerem niso manjkali letalski spektakli in prikazi dosežkov v letalstvu, okrogle mize na temo razvoja letalstva ter družabna srečanja z vrhunskimi kulinaričnimi doživetji," je ob tem še dodal Boscarol.

Preberite še:

Ivo Boscarol
Novice Ivo Boscarol: To je moje 20-milijonsko darilo Ljubljani #intervju
piščančje meso iz laboratorija
Novice Ivo Boscarol: Glede mesa iz laboratorija je še mnogo dilem in neznank
Ivo Boscarol
Novice Ivo Boscarol postal solastnik še enega obrambnega podjetja
Pipistrel velis electro
Novice Pipistrelovo električno letalo v muzeju v ZDA