Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
29. 9. 2016,
15.20

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogoča Vzajemna, zdravstvena zavarovalnica

Foto: Thinkstock

Natisni članek

advertorial Vzajemna zavarovanje študent

Četrtek, 29. 9. 2016, 15.20

2 meseca, 1 teden

Imam 26 let! Kaj pa moje zavarovanje?!

Vsebino omogoča Vzajemna, zdravstvena zavarovalnica

Foto: Thinkstock

študentka | Foto Thinkstock

Foto: Thinkstock

Pri 26 letih študentje izgubijo status in njihova prva naloga je, da si uredijo zavarovanje. Mnogi se takrat znajdejo v slepi ulici, saj ne poznajo odgovorov na nekatera osnovna vprašanja. Zbrali smo najpomembnejše informacije.

Kdaj si morate sami začeti urejati zdravstveno zavarovanje?

Ko izgubite status študenta – ali zaradi dopolnjenih 26 let ali zgolj začasno zaradi pavziranja –, niste več zavarovani prek staršev kot družinski člani in tudi sami postanete zavezanci za doplačila zdravstvenih storitev.

Takrat je obvezno urediti tako obvezno zdravstveno zavarovanje kot dopolnilno zdravstveno zavarovanje. Obvezno zdravstveno zavarovanje morate v roku osmih dni po preteku statusa skleniti na Zavodu za zdravstveno zavarovanje, dopolnilno pa sklenete v izbrani zavarovalnici.

V katerih primerih moramo sami urediti dopolnilno zdravstveno zavarovanje?

  • ko izgubimo status študenta ali dijaka,
  • ko dopolnimo 26 let,
  • ko se prijavljamo na zavod za zaposlovanje.

Razlika med obveznim in dopolnilnim zdravstvenim zavarovanjem

Veliko ljudi zanima, kaj je sploh razlika med obveznim in dopolnilnim zdravstvenim zavarovanjem, če načeloma nujno potrebujemo oba. V Sloveniji je sistem tak, da je zavarovanje sestavljeno iz dveh delov: obveznega in dopolnilnega.

Vsak državljan je vključen v sistem obveznega zdravstvenega zavarovanja, ki pa večine zdravstvenih storitev ne krije v celoti in moramo te doplačati. Dopolnilno zdravstveno zavarovanje je dopolnilo k obveznemu zdravstvenemu zavarovanju, ki nas obvaruje pred stroški zdravljenja.

Kaj to pomeni v praksi?

Obvezno zdravstveno zavarovanje krije le del stroškov zdravstvenih storitev, preostalo pa je treba drago doplačati, kar nas lahko močno udari po žepu ravno takrat, ko najmanj pričakujemo. To preprečimo s sklenitvijo dopolnilnega zavarovanja, ki nam krije stroške celotne zdravstvene storitve, zdravil ter medicinsko-tehničnih pripomočkov. Tako si v primeru bolezni ali nezgodne lahko vzamemo čas za okrevanje, saj nimamo skrbi zaradi nepričakovanih izdatkov.

Naj vas poškodba ne udari po žepu, zagotovo bi svoje prihranke raje porabili za kaj drugega. | Foto: Thinkstock Naj vas poškodba ne udari po žepu, zagotovo bi svoje prihranke raje porabili za kaj drugega. Foto: Thinkstock

Katero zavarovalnico naj izberem za dopolnilno zdravstveno zavarovanje?

Preverite dopolnilno zavarovanje zdravstvene zavarovalnice Vzajemna, ki nudi najugodnejše dopolnilno zavarovanje v Sloveniji, poleg tega pa vas razvaja z dodatnimi ugodnostmi. Njeno sporočilo ostaja: Ni statusa, ni panike! Preverite, zakaj:

Paket Mladi:

 | Foto:

  • najugodnejše dopolnilno zdravstveno zavarovanje,
  • ob sklenitvi prejmete darilno kartico v višini 25 evrov za nakup v trgovinah Spar in Interspar ALI bon v vrednosti 35 evrov za nakup v športnih trgovinah Extreme Vital ALI bon v vrednosti 35 evrov v Optiki Clarus,
  • pridobite Diners Club StartUp – plačilna kartica, ki vam omogoča plačilo na obroke doma, po svetu in na spletu, ob aktivaciji kartice pa dobite še dodatnih 20 evrov za trgovino Spar ali Interspar,
  • kupon za spodnjice Freegun (2 + 2 gratis),
  • brezplačno ste lahko vključeni v program Varuh zdravja, kjer vas čakajo majica ali spodnjice Freegun Mladi in preostale ugodnosti.

Vzajemna te odpelje na burek … v Sarajevo!

Sodeluj v nagradni igri Vzajemne, ki je že osvojila in zasvojila Slovenijo. Prevzemi splet in osvoji nagrado, in sicer enostavno in hitro. Kaj moraš storiti?

#1 Vklopi kamero, naredi Ni panike fris in fotografiraj.

#2 Vpiši svoje podatke in prevzemi splet za pet minut.

#3 Če objavo deliš na Facebooku, dobiš dodatno minuto. Vsaka šteje!

#4 Če ti splet uspe osvojiti do 31. oktobra 2016 za največ časa, dobiš glavno nagrado - tebe in tvojega prijatelja peljejo na burek v Sarajevo.

Sodeluj tukaj.

 | Foto:

 

Ne spreglejte