Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
14. 7. 2011,
10.12

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Četrtek, 14. 7. 2011, 10.12

8 let

FOTO in VIDEO: Neurja v vzhodni Sloveniji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Meteorologi, ki so opozarjali pred močnimi nevihtami na vzhodu Slovenije, so imeli prav. Od zgodnjega popoldneva so neurja s točo divjala že v več krajih.

Na območju Murske Sobote in Moravskih Toplic je toča klestila že v zgodnjih popoldanskih urah. V Murski Soboti po prvih informacijah toča ni povzročila posebne škode. Neurje s točo je sicer zajelo le ozek pas naselij Martjanci in Noršinci v občini Moravske Toplice, kjer naj bi nastalo nekaj škode na poljščinah. V Moravskih Toplicah so poškodovani avtomobili, ki so bili parkirani pred Termami 3000. Po Prekmurju še Koroška Nekaj čez 16. uro je močno neurje s točo zajelo tudi sever Koroške. Nevihta se je gibala od Slovenj Gradca proti Radljam ob Dravi, toča pa je padala v Sv. Jerneju nad Muto.

Na eni stanovanjski hiši je uničenih šest kvadratnih metrov strehe, ki so jo gasilci že pokrili z ustreznim materialom. Toča je povzročila tudi škodo na poljščinah, vendar uradnih prijav škode za zdaj še ni.

Več neviht se je razbesnelo na Štajerskem Močno neurje je po 18. uri zajelo Maribor, od tam pa se je premaknilo proti Gornji Radgoni. Nevihte so divjale v Prekmurju, kjer je zaradi močnega naliva zalivalo kletne prostore v naseljih Černelavci, Pušča in Murska Sobota. V Murski Soboti je poplavilo tudi nekaj ulic.

Razmere dokaj podobne ponedeljkovim Kot je pojasnil dežurni meteorolog na Agenciji RS za okolje Jure Cedilnik, so današnje razmere dokaj podobne ponedeljkovim. Ozračje je pregreto, hladna fronta pa blizu.

Na Arsu zato zlasti v severovzhodnem delu države pričakujejo močnejše nalive, sunke vetra in lahko tudi točo. Arso je sicer za vzhodno Slovenijo izdal drugo najvišjo stopnjo opozorila pred vremenskimi nevšečnostmi.

Medtem, ko se bo živo srebro danes še povzpelo do 34, v jugovzhodni Sloveniji do 36 stopinj Celzija, pa nas že jutri čaka hladen tuš. Delno jasno bo s spremenljivo oblačnostjo, predvsem v zahodni in osrednji Sloveniji bodo nastajale plohe in nevihte. Najnižje jutranje temperature bodo od 13 do 18, na Primorskem do 20, najvišje dnevne do 21 do 29 stopinj C.

Kaj nas čaka konec tedna? V soboto in nedeljo bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Predvsem v zahodni in osrednji Sloveniji bo nastalo nekaj ploh in neviht.

Ne spreglejte