Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
19. 6. 2018,
9.22

Osveženo pred

2 meseca

Vsebino omogoča Vzajemna

Natisni članek

Zavarovalna polica Vzajemna čakalne dobe advertorial

Torek, 19. 6. 2018, 9.22

2 meseca

Do več kot 900 posegov brez čakalne dobe

Vsebino omogoča Vzajemna
poškodba, bolnica, ženska, zdravje | Foto Thinkstock

Foto: Thinkstock

Kako bi se počutili, če bi vam bil vedno na voljo individualni načrt zdravljenja za katerokoli zdravstveno težavo, ki bi vas doletela? Pri tem pa bi do zdravtsva dostopali brez čakalnih dob? Sliši se kot utopija, a je z zavarovanjem Zdravstvena polica vse to mogoče.

Ljudje za svoje zdravstvene težave vedno pričakujemo hitro dostopne in kakovostne zdravstvene storitve pri najboljših izvajalcih.

Na seznamu medicinskih postopkov, ki jih ponuja Zdravstvena polica, je več kot 900 posegov, ki jih zavarovanci lahko opravijo brez daljših čakalnih dob. Izvedejo se lahko v Sloveniji, Avstriji, Nemčiji, Italiji, ZDA in na Hrvaškem. 

čakalna doba zdravnik pregled
Novice Kako dolgo nas lahko pustijo čakati?

Kaj je Zdravstvena polica?

Vzajemna | Foto:

Zavarovanje Zdravstvena polica ponuja veliko več kot zgolj hitro obravnavo brez čakalnih dob.

Zdravstvena polica zavarovancem omogoča organizacijo in plačilo stroškov specialističnih zdravstvenih storitev, organizacijo in plačilo stroškov operativnih posegov (vključeno je tudi nadomestilo za bivanje v bolnišnici), pridobitev drugega mnenja in posvetovalni obisk pri zdravniku, organizacijo in plačilo stroškov za storitve v okviru Paketa Plus (v primeru potovanja v tujino zaradi operativnega posega, podaljšanega bivanja v tujini, potreb po zdravstvenem spremstvu itd.).

V zavarovanje lahko vključite otroke do dopolnjenega 21. oziroma 25. leta starosti, če se redno izobražujejo in jih vzdržujete.

Kako ravnati v primeru bolezni ali poškodbe?

postopek Vzajemna | Foto:

Zavarovalnica Vzajemna za svoje zavarovance izdela celoten individualni načrt zdravljenja in jim pomaga od začetka do zaključka zdravljenja. Zanje organizira obisk pri zdravniku specialistu in poskrbi za hitro organizacijo operativnega posega.

Ko pride do bolezni, poškodbe ali drugih zdravstvenih težav, morajo imetniki Zdravstvene police poklicati zavarovalnico Vzajemna. Tam bodo primer obravnavali hitro in v najkrajšem možnem času pripravili individualni načrt poti do zdravja doma ali v tujini.

V mrežo Vzajemna NET so vključeni vrhunski strokovnjaki in mednarodno priznane zdravstvene ustanove v Sloveniji in zunaj naših meja. Vzajemna sodeluje z več kot 50 domačimi in okoli 30 tujimi partnerji.

Osebni načrt: V primeru organizacije operativnega posega v Sloveniji ali tujini vam bo zavarovalnica Vzajemna pripravila vaš osebni načrt poti do zdravja, ki vključuje:

  • zdravje medicina | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock podatke o zdravstveni ustanovi,
  • datum načrtovanega operativnega posega in datum sprejema v bolnišnico,
  • informacije o morebitnih predhodnih preiskavah, ki jih je treba opraviti pred sprejemom v bolnišnico,
  • podatke o organizaciji prevoza in
  • podatke o spremstvu medicinskega osebja.

Izbira izvajalca po želji zavarovanca

zdravnik medicina | Foto:

Zavarovanec lahko sam izbere izvajalca, pri katerem opravi samoplačniški specialistični pregled ali operacijo, vendar mora o tem predhodno obvestiti zavarovalnico Vzajemna.

Po opravljeni storitvi zavarovanec Vzajemni dostavi vso dokumentacijo in takrat uveljavlja izplačilo zavarovalnine. Če želi, da mu specialistični pregled ali operacijo organizira zavarovalnica, ima na voljo brezplačno asistenco. To praviloma organizirajo v pogodbeni mreži izvajalcev, ki so objavljeni na spletni strani Vzajemna NET.

Če zavarovanec želi, lahko pridobi ponudbo tudi od izvajalcev zunaj mreže. Zdravstvena polica zagotavlja izplačilo, tudi če zavarovanec operacijo opravi v javni mreži, saj mu tudi v tem primeru izplačajo del zavarovalne vsote.

Ne spreglejte