SiolNET. Novice Slovenija
0,48

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Češki bomo donirali cepivo Pfeizer, ki ga še čakamo

0,48

termometer

cepivo, BioNTech, covid-19
10.530 odmerkov Pfeizerjevega cepiva bomo donirali Čehom, ko bo na voljo. Foto: BioNTech

Na včerajšnji dopisni seji vlade so odločili, da del naročenega cepiva Pfizer v količini 10.530 odmerkov doniramo Češki republiki za obvladovanje epidemije nalezljive bolezni covid-19. Cepivo bodo zagotovili iz ene od prihodnjih dobav cepiva Pfizer Republiki Sloveniji in bo Češki republiki dobavljeno neposredno od proizvajalca.

Premier Janez Janša se je 25. in 26. marca 2021 preko avdio-videokonference udeležil zasedanja Evropskega sveta, na katerem so se voditelji med drugim pogovarjali o razdelitvi dodatnega cepiva državam, ki ga najbolj potrebujejo.

Cepivo iz prihodnjih dobav 

Voditeljem ni uspelo najti dogovora, zaradi česar je največ izgubila Češka republika. Vlada Republike Slovenije se je zato odločila, da v znak solidarnosti s Češko republiko del naročenega cepiva Pfizer, in sicer 10.530 odmerkov, nameni Češki republiki za obvladovanje epidemije nalezljive bolezni covid-19. 

Za izvedbo sklepa je Vlada Republike Slovenije zadolžila Ministrstvo za zdravje, ki bo v sodelovanju z Ministrstvom za zunanje zadeve poskrbelo za pripravo dokumentacije, vključno z uskladitvijo besedila tripartitnega sporazuma o donaciji Češki republiki za donacijo cepiva proti covidu-19 med proizvajalcem cepiva Pfizer, Vlado Republike Slovenije in Vlado Češke republike.

Joe Biden Novice Bidnova turneja: 500 milijonov odmerkov cepiva Pfeizer bo podaril revnim državam #video #foto cepivo, BioNTech, covid-19 Novice Pfeizer preizkuša cepivo pri otrocih, starih od pet do enajst let #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin