Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
15. 1. 2014,
17.57

Osveženo pred

1 leto, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

minister za zdravje Igor Šoltes

Sreda, 15. 1. 2014, 17.57

1 leto, 3 mesece

Bo Igor Šoltes novi zdravstveni minister?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Nekdanji predsednik Računskega sodišča Igor Šoltes je bil danes na sestanku pri predsednici vlade Alenki Bratušek, kjer naj bi ji predstavil svoj pogled na vodenje ministrstva za zdravje.

Igor Šoltes je potrdil, da se je sestal s predsednico vlade Alenko Bratušek, zanikal pa je, da je o njegovi ministrski vlogi že odločeno, piše Večer.

Dodal je, da bo o tem, kdo bo novi minister za zdravje, v prihodnjih dneh odločala politika. Več o svojih načrtih ni želel razkriti, je pa potrdil, da ga trenutno eno od najbolj vročih ministrskih mest zanima.

Šoltes ima podporo tudi v zdravniških vrstah Predsednica vlade je novega ministra za zdravje iskala v sodelovanju z zdravniško zbornico in Iniciativo zdravnikov, ki Šoltesa tudi podpirata.

Predsednik zdravniške zbornice Andrej Možina namreč meni, da ni nujno, da bo minister po poklicu zdravnik, saj je pomembneje, da je široko razgledan možakar, ki ima politično avtoriteto.

Tudi Erik Brecelj iz Iniciative zdravnikov, ki je bil danes prav tako na sestanku pri Bratuškovi, potrjuje, da ima Šoltes po njegovem mnenju potrebna znanja za vodenje zdravstvenega resorja.

Erjavec kandidaturi ne nasprotuje Predsednik DeSUS Karl Erjavec pojasnjuje, da Šoltesa ni predlagala njihova stranka in zato tudi ne more biti kandidat iz njihove kvote, če bi se s predsednico vlade dogovoril za prevzem ministrstva za zdravje. Sam sicer nima nič proti Šoltesovi kandidaturi. Meni, da bi lahko uspešno počistil korupcijo v zdravstvu, kar je pogoj za resno zdravstveno reformo.

Ob tem DeSUS pričakuje, da bo imel še vedno dva ministra, je opozoril Erjavec.

Lukšič: Gre za neokusen predlog "Nismo se dogovorili, da bi koalicijo širili na neparlamentarne stranke ali na najavljene nove stranke," je v odzivu na pogovore predsednice vlade Alenke Bratušek s Šoltesom kritičen Lukšič.

Nekdanji predsednik računskega sodišča je sicer že nakazal svoj vstop v politiko. Društvo Verjamem, ki ga vodi, naj bi spomladi preraslo v stranko.

Lukšič pa je nekaj hude krvi med novimi in nastajajočimi strankami povzročil prav pred dnevi. Ocenil je, da bodo nove stranke pred volitvami "zagotovo skočile v neko koalicijo z naslovom Zares Verjamem v Solidarnost in bodo verjetno zbrale kaj več kot za sladkorni Trs glasov".

Gantarja po odstopu nadomestil Erjavec Ministrstvo za zdravje je od konca novembra, ko je odstopil Tomaž Gantar, začasno prevzel predsednik DeSUS Karl Erjavec.

Gantar je med razlogi za odstop poudaril predvsem pomanjkanje politične volje pri izpeljavi zdravstvene reforme.

Ne spreglejte