Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

David Kos

Sreda,
2. 9. 2015,
13.45

Osveženo pred

8 mesecev, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

osebne finance dražba stanovanj nepremičnine

Sreda, 2. 9. 2015, 13.45

8 mesecev, 1 teden

V ljubljanski luksuzni vili na dražbi prodali le najdražji stanovanji

David Kos

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Dražba za nakup luksuznih stanovanj v ljubljanski vili je bila kljub precejšnemu zanimanju le delno uspešna. Najdražje penthouse stanovanje je bilo prodano za 268 tisoč evrov.

Stečajni upravitelj propadlega podjetje Saninvest, ki je bilo v lasti pokojnega novinarja in urednika Danila Slivnika, je do roka za oddajo zavezujočih ponudb za nakup stanovanj v Vili Alja prejel sedem ponudb.

Nova dražba še ta mesec Od štirih stanovanj sta nova kupca našli dve, preostali dve enoti bo stečajnik Aleksander Šimon po enaki izhodiščni ceni skušal prodati na novi dražbi, ki jo bo razpisal še ta mesec. Kupci bodo imeli nato dva meseca časa za ogled in oddajo ponudbe. Odpiranje ponudb bo sledilo novembra.

Po Šimonovih besedah so bili vsi tokratni ponudniki Slovenci, vse ponujene cene pa so bile višje od izhodiščne. "Veliko kupcev si je ogledovalo več stanovanj hkrati, a na koncu so oddali ponudbo le za največje stanovanje. Najvišja ponujena cena je bila za šest tisočakov višja od izhodiščne," je dejal Šimon, ki je zapisnik odpiranja ponudb objavil tudi na Ajpesu.

Penthouse prodan za 268 tisoč evrov Največ zanimanja so potencialni kupci pokazali za najdražje stanovanje na vrhu vile, ki se razprostira na 101 kvadratnem metru stanovanjske površine. Premore še 33 kvadratnih metrov pokrite terase in pet kvadratnih metrov veliko shrambo, skupna površina pa znaša 139 kvadratnih metrov. Izklicna cena zanj je bila postavljena pri 238.500 evrih.

Varščino v višini desetih odstotkov izklicne cene je vplačalo šest dražiteljev, izbrana pa je bila najvišja ponudba 244.700 evrov. Ta je bila oddana tik pred koncem zbiranja ponudb, kupec pa bo po podpisu pogodbe in plačilu 9,5-odstotnega davka za prestižno nepremičnino odštel 268 tisočakov.

Ponudbe preostalih petih ponudnikov so bile tesno skupaj ter se gibale med 238.500 in 242.242 evri. Drugi najboljši ponudnik je torej ponudil dobra dva tisočaka premalo.

Edini ponudnik je za stanovanje z atrijem odštel 235 tisočakov Na dražbi je bilo prodano še 88 kvadratnih metrov veliko stanovanje s pripadajočo pokrito teraso, veliko 23 kvadratnih metrov, 71 kvadratnih metrov velikim ograjenim atrijem in shrambo. Izhodiščna cena je bila postavljena pri 213.300 evrih. Edini ponudnik je zanj ponudil 215 tisočakov, kar ga bo skupaj z davkom olajšalo za 235 tisoč evrov.

Neprodani ostajati manjši in cenejši stanovanji. Prvo je na voljo po izhodiščni ceni 150.300 evrov, drugo pa za 190.800 evrov.

Ne spreglejte