Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
5. 12. 2010,
7.38

Osveženo pred

7 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Nedelja, 5. 12. 2010, 7.38

7 let, 6 mesecev

Tudi v Sindikatu igralniških delavcev v Hitu napovedujejo ovadbe

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Po napovedi uprave Hita o vložitvi odškodninskih zahtevkov proti voditeljem stavke za poplačilo nastale škode v sindikatu napovedujejo kazenske ovadbe zoper upravo novogoriške igralniške družbe.

Kot je povedal vodja stavkovnega odbora SIDS Iztok Černigoj, bodo kazenske ovadbe zoper upravo družbe Hit vložili zaradi kršenja zakona o stavki. Uprava članom stavkovnega odbora ni dovolila, da bi med stavko obiskali stavkajoče delavce.

Černigoj: Uprava preprosto hoče, da stavkamo "Uprava se ni hotela pogajati z nami, pred stavko nas ni poklical nihče, kot bi preprosto hoteli, da stavkamo," je še povedal Černigoj.

Člani SIDS so v nedeljo stavkali v novogoriških igralnicah v zabaviščnih centrih Park in Perla ter delno v kranjskogorski Koroni. Kljub napovedim SIDS pa niso stavkali igralniški delavci v igralnem salonu Drive In v Vrtojbi, je povedala Katja Kogej iz kabineta predsednika uprave Hita.

"Stavka okrog 500 delavcev" Vodja stavkovnega odbora Iztok Černigoj je povedal, da naj bi stavkalo okrog 500 delavcev, točne številke pa ni vedel. Poudaril je tudi, da bodo stavkali, "ker jih je v stavko prisilila uprava, ki se noče pogajati z njimi".

Podobnik: Škoda zaradi stavke bi lahko znašala več kot milijon evrov Po napovedih vodje pogajalske skupine uprave Uroša Kravosa se bodo na pogajanjih s sindikalisti mogoče dobili v tem tednu. Vsekakor pa bodo v tem tednu izvedli tri zbore delavcev, na katerih bo uprava delavcem pojasnila svoje poglede na stavko in poslovanje družbe v zadnjih mesecih. Kot je povedal predsednik uprave Hita Drago Podobnik, je poslovanje v zadnjih mesecih precej boljše od napovedi. Leto bodo sicer verjetno zaključili z izgubo v poslovanju, že prihodnje leto pa naj bi imel Hit dobiček, je še napovedal.

Decembrska stavka igralniških delavcev utegne te optimistične napovedi bistveno poslabšati. Če se bo nadaljevala, je povedal Podobnik, bi lahko škoda znašala tudi več kot milijon evrov. Zato so se odločili, da proti voditeljem stavke v najkrajšem času vložijo odškodninske zahtevke.

Škodo minulega stavkovnega vikenda v Hitu sicer še izračunavajo, po dosedanjih podatkih pa znaša 416.600 evrov.

Ne spreglejte