Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
29. 9. 2015,
12.07

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Vogel

Torek, 29. 9. 2015, 12.07

6 let, 7 mesecev

Slovenec iz Avstralije postal večinski lastnik Žičnic Vogel

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Avstralski poslovnež slovenskih korenin Anthony Tomažin je s KD Kapitalom podpisal pogodbo za odkup 51-odstotnega lastniškega deleža v Žičnicah Vogel.

Na Voglu, kjer so zabeležili rekordno poletno sezono, od novega večinskega lastnika pričakujejo, da bo pomagal pri uresničitvi širokega nabora načrtovanih investicij.Kot je danes potrdil Tomažin, je kupoprodajno pogodbo z vodstvom KD Kapitala podpisal v ponedeljek, ko je plačal tudi deset odstotkov are.

Do novembra bo plačal še preostanek kupnine, katere vrednosti ne razkriva. Ko bo novembra nakup zaključen, obljublja, da bo skupaj z upravo Žičnic Vogel javnosti predstavil vizijo za prihodnost Vogla.

Novi lastnik v Voglu vidi velik potencial Tomažin, ki je lastnik podjetja Terra Australis, se je v zadnjih letih zasidral v slovenski gospodarski prostor kot lastnik več ljubljanskih gostinskih lokalov in računalniške družbe RRC. V Voglu vidi velik potencial, saj sta na njem razvita tako zimski kot poletni turizem, veliko pa je še priložnosti za povečanje dejavnosti.

KD Kapital je kupca za svoj večinski delež v Žičnicah Vogel iskal že dlje časa, saj Žičnice Vogel niso bile opredeljene za strateške naložbe KD Group. Tomažin se je kot najverjetnejši kupec pojavljal od začetka tega leta, v boj za enega najbolje delujočih slovenskih gorskih središč pa se je v preteklih mesecih podal tudi interesent iz Ukrajine.

Kdo je Anthony Tomažin? Anthony Tomažin je častni konzul Slovenije v Sydneyju. 57-letni finančnik se je z materjo v Avstralijo preselil, ko mu je bilo komaj 13 let, in tam ostal celih 30 let. Leta 1998 je v Avstraliji ustanovil družbo Royal Guardian Mortgage Corporation, ki se ukvarja s hipotekarnimi posojili.

Leta 2002 je z naložbami v Sloveniji postal lastnik Opera bara na Cankarjevi ulici v Ljubljani, kluba Top Six, Vile Mangart na Bledu, oživil pa je tudi znamenito kavarno Nebotičnik, v stavbi je odkupil kar štiri nadstropja. Od NLB je kupil tudi družbo RRC, dobavitelja informacijskega sistema davkarije.

Njegova je tudi vila v Lescah, ki je bila pred prodajo v lasti padlega tajkuna Bineta Kordeža.

Ne spreglejte