Torek,
28. 5. 2013,
14.33

Osveženo pred

7 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natisni članek

Perutnina Ptuj

Torek, 28. 5. 2013, 14.33

7 let, 8 mesecev

Perutnina Ptuj na junijski skupščini o pokritju lanske izgube

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Delničarji Perutnine Ptuj se bodo 28. junija sestali na skupščini.

Med drugim bodo odločali o tem, da bodo lansko čisto izgubo v višini skoraj sedmih milijonov evrov pokrivali z dobrih štiri in pol milijona evrov dobička iz preteklih let ter skoraj 2,5 milijona evrov drugih rezerv iz dobička.

Tudi o novih nadzornikih Skupščina bo glasovala tudi o novih nadzornikih. Konec septembra se namreč izteče štiriletni mandat v nadzornem svetu ptujske družbe njegovemu predsedniku Radovanu Stoniču, namestniku predsednika Urošu Vidoviču, Simonu Toplaku, Iztoku Letonji in Nataliji Veršič. Med tri predstavnike kapitala v šestčlanskem nadzornem svetu sta zdaj na novo predlagana Drago Sok in Borut Bratina, za nov mandat pa je predlagan Toplak.

Delničarji bodo na skupščini glasovali tudi o razrešnici upravi in nadzornemu svetu za delo v preteklem poslovnem letu, revizijska družba KPMG Slovenija je predlagana za revizorja v letu 2013, prav tako pa bo skupščina odločala o višini plačil nadzornikom. Kot je razvidno iz objavljenega sklica skupščine, je predlagano izplačilo 15.000 evrov bruto letno za predsednika nadzornega sveta ter 10.000 evrov bruto letno za člane nadzornega sveta.

Kot piše današnji Dnevnik, naj bi na zahtevo države kot desetodstotne lastnice delničarji odločali tudi o imenovanju posebnega revizorja, ki bi preveril zlasti posle z bivšim predsednikom uprave Merkurja Binetom Kordežem, preprodaje hčerinskih podjetij, ki so v nenavadnih okoliščinah končale v posredni lasti menedžerjev skupine Perutnina Ptuj, in posojilne posle.

Perutnina Ptuj je lani četrto leto zapored končala z izgubo, prvič po več kot 20 letih pa je z izgubo poslovala tudi matična družba, piše Dnevnik in dodaja, da je, potem ko je bilo slabo poslovanje v zadnjih letih predvsem posledica visokih izgub srbskega Topika, lani ptujsko družbo v izgubo pahnila njena naložba v delnice Probanke.