Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

David Kos

Sreda,
30. 9. 2015,
14.10

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Pekarna Grosuplje Mercator Don don Aleš Mozetič

Sreda, 30. 9. 2015, 14.10

7 let, 2 meseca

Pekarna Grosuplje od jutri v rokah Don dona

David Kos

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Danes se je končal postopek prodaje Pekarne Grosuplje, ki bo jutri prešla v roke metliške družbe Don don, so prek spletnih strani Ljubljanske borze sporočili iz Mercatorja.

Mercator je kupoprodajno pogodbo z metliško družbo Don don podpisal 16. aprila. Don don je konec avgusta dobil zeleno luč varuha konkurence za prevzem Pekarne Grosuplje, druge največje pekarne v Sloveniji. Z nakazilom kupnine se je prevzem zdaj tudi končal.

Koliko je njen direktor in polovični lastnik Aleš Mozetič (druga polovica podjetja je v lasti njegove sestre Alenke Zavrl) odštel za Pekarno Grosuplje, ni znano, v javnosti pa se je ugibalo o več kot 20-milijonskem poslu.

Strategija Pekarne Grosuplje bo še naprej temeljila na razvoju izdelkov in kakovosti "Pekarna Grosuplje je odlično podjetje in prepričan sem, da bo v naši skupini doživela nadaljnjo rast. Tako v smislu regionallizacije kot tehnološke inovativnosti in kakovosti, po kateri je Pekarna Grosuplje še posebej poznana," je poudaril Mozetič.

Posebej pomemben del strategije Pekarne Grosuplje je krepitev izvozne usmerjenosti in skupen nastop obeh podjetij na vseh trgih, kjer že deluje Don don. Družba je tako postala največji regijski proizvajalec pekovskih izdelkov. Lastne izdelke poleg v Sloveniji prodaja še na Hrvaškem, v BiH, Srbiji, Črni gori, Makedoniji, Albaniji in Bolgariji.

Največje pekarsko podjetje v regiji Direktor Pekarne Grosuplje Miran Hribar ob tem dodaja, da je Don don zagotovo pravi strateški prevzemnik, saj deluje regijsko in želi razvijati našo pekarno. "Naši potrošniki zato lahko pričakujejo najboljše izdelke in še bolj inovativen razvoj. V podjetju zaenkrat ne načrtujemo velikih sprememb, razen regionalizacije poslovanja in še aktivnejšega razvojnega trženja," je dejal Hribar.

Skupina Don don v regiji zaposluje 1500 ljudi, njen direktor pa zaradi novih priložnosti in sinergij v Sloveniji obljublja nova delovna mesta. Skupaj s Pekarno Grosuplje bo imela okrog 100 milijonov evrov letnega prometa, kar jo postavlja na prvo mesto med pekarskimi podjetji v regiji.

Ne spreglejte