Četrtek,
8. 8. 2024,
8.27

Osveženo pred

4 ure, 32 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,20
Hrvati Izidor Krivec prodaja Braća Pivac Celjske mesnine

Natisni članek

Četrtek, 8. 8. 2024, 8.27

4 ure, 32 minut

Necenzurirano: prodaje Celjskih mesnin Braći Pivac za zdaj ne bo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,20
Izidor Krivec | Izidor Krivec je pred poletjem prevetril nadzorni svet Celjskih mesnin.

Izidor Krivec je pred poletjem prevetril nadzorni svet Celjskih mesnin.

Prodaje Celjskih mesnin hrvaški skupini Braća Pivac za zdaj ne bo. Kot piše portal Necenzurirano, je registrsko sodišče v Celovcu večinskemu lastniku in direktorju celjske družbe Izidorju Krivcu prepovedalo razpolagajanje z lastniškim deležem v podjetju CM Invest, prek katerega že dolgo obvladuje Celjske mesnine.

Hrvaška skupina, ki ima trenutno v lasti 40 odstotkov Celjskih mesnin, tako vsaj v naslednjih mesecih ne bo mogla pridobiti večinskega deleža.

Kot je znano, sta se Izidor Krivec in njegov dolgoletni poslovni partner Danilo Dujović letos spomladi zaradi medsebojnega spora odločila, da večinski delež podjetja Celjskih mesnin prodata hrvaški skupini Braća Pivac. Pogodbo o nakupu so podpisali maja, posel pa bi morali izpeljati v dveh korakih, in to prek Avstrije.

Celjske mesnine
Novice Necenzurirano: prodaja Celjskih mesnin Braći Pivac pod vprašajem

Najprej so tako Hrvati še isti mesec od Dujovića kupili 40-odstotni delež podjetja CM Invest, uradnega lastnika Celjskih mesnin. Ko bi morali od Krivca pridobiti večinski delež, se je zataknilo. V dogajanje se je po poročanju portala vpletlo specializirano državno tožilstvo, ki Dujovića preganja zaradi kaznivega dejanja pomoči pri zlorabi položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti. Na njegovo zahtevo je tako celjsko sodišče vpisalo plombo na lastniški delež Celjskih mesnin.

S tem je storilo prvi korak pri blokadi prodaje Celjskih mesnin. V začetku julija je sledil še drugi korak – zamrznitev Krivčevega deleža pri avstrijskem lastniku Celjskih mesnin. S tem sta sodišče in tožilstvo vsaj za nekaj časa preprečila njihovo prodajo Hrvatom.

Krivec je, tako Necenzurirano, medtem pred poletjem tudi prevetril nadzorni svet Celjskih mesnin. Vanj je imenoval Dušana Mohorka, odvetnika in nekdanjega direktorja kriminalistične policije, ter Petra Drobeža, nekdanjega člana uprave Slovenskega državnega holdinga.