Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
23. 5. 2014,
15.09

Osveženo pred

5 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Istrabenz izguba prisilna poravnava

Natisni članek

Petek, 23. 5. 2014, 15.09

5 let, 3 mesece

Istrabenz v treh mesecih z 886 tisoč evri izgube

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Družba Istrabenz, ki je od leta 2010 v postopku prisilne poravnave, je v prvem četrtletju ustvarila 129 tisoč evrov prihodkov, kar je devet odstotkov manj kot v enakem obdobju lani.

Čista izguba je bila z 886 tisoč evri za 29 odstotkov nižja kot v prvem četrtletju lani. Celotna skupina Istrabenz pa je predvsem zaradi nižjih prihodkov v turistični dejavnosti v prvih treh mesecih letos beležila zmanjšanje prihodkov za 22 odstotkov na 6,8 milijona evrov. Čista izguba skupine se je v tem času povečala za 55 odstotkov na 3,7 milijona evrov.

Ker je družba Istrabenz Turizem v začetku leta začela z investicijskim ciklom, ki zajema prenovo termalnega bazenskega kompleksa in dveh hotelov v Portorožu, smiselna primerjava podatkov s podatki za enako obdobje v letu 2013 ni mogoča, piše v četrtletnem poročilu o poslovanju Istrabenza, danes objavljenem na spletnih straneh Ljubljanske borze. Družba je za investicije namenila 4,8 milijona evrov.

Vodstva družb v skupini ocenjujejo, da bodo do konca leta 2014 predvidoma uspeli nadoknaditi zaostale poslovne rezultate. Finančni dolg skupine Istrabenz je konec marca znašal slabih 233 milijonov evrov in se v primerjavi s koncem lanskega decembra ni bistveno spremenil.

Ne spreglejte