Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Tomaž Modic

Torek,
9. 2. 2016,
14.23

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

HSE Gorazd Skubin

Torek, 9. 2. 2016, 14.23

6 let, 7 mesecev

Gorazd Skubin pred vrati HSE

Tomaž Modic

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Nadzorni svet Holdinga Slovenske elektrarne (HSE) bo po nekaterih napovedih že danes popoldne odločal o imenovanju novega člana poslovodstva, ki bo zadolžen za tehnične zadeve.

Po neuradnih informacijah so v igri za položaj novega oziroma tretjega člana uprave HSE ostali trije kandidati. Največ možnosti naj bi imel Gorazd Skubin, direktor sektorja za prodajo električne energije na Petrolu, ki velja za kandidata s podporo SMC.

Skubin je bil eden od piscev energetskega programa te stranke, lani pa se je neuspešno potegoval za položaj direktorja Gena Energije, solastnice slovenske polovice Nuklearne elektrarne Krško (NEK).

V začetku lanskega leta je Skubin skupaj z direktorjem Borzena Karlom Peršoljo, ki prav tako velja za kader SMC, in direktorjem Elesa Aleksandrom Mervarjem spisal program strateških smernic slovenske energetike, med katerimi so avtorji predlagali tudi združitev HSE in Gena Energije.

SD-jev kader Preostala kandidata za člana poslovodstva sta Ivan Šmon in Silvo Ropoša. Oba veljata za kader SD.

Šmon je leta 2006 doktoriral na Fakulteti za elektrotehniko na Univerzi v Ljubljani, po službovanju na ministrstvu za gospodarstvo in v družbi Sistemski operater distribucijskega omrežja (Sodo) pa je leta 2013 postal pomočnik uprave v Elektru Gorenjska. Leta 2014 je Šmon na listi SD kandidiral na lokalnih volitvah za občinski svet v Tržiču.

Ropoša je pomočnik predsednika uprave Elektra Maribor Borisa Soviča, zadolžen za razvoj, v letih 2011 in 2012 pa je tudi vodil to družbo.

Za Skubina in SMC je to le prvi korak, NS spet neenoten Kot smo neuradno izvedeli, Skubin, čeprav je največji favorit, še danes dopoldne ni imel soglasne podpore vseh članov nadzornega sveta, ki ga vodi Miloš Pantoš. Ti so pri kadrovskih vprašanjih v HSE že tradicionalno neenotni. Lani spomladi se tako niso mogli zediniti o zamenjavi generalnega direktorja HSE Blaža Košoroka, ki je ostal na položaju.

Skupaj z njim v poslovodstvu HSE sedi še Stojan Nikolić, ki je zadolžen za finance. Načrtovano Skubinovo imenovanje naj bi bila le prva faza kadrovskih sprememb v HSE, saj naj bi bil njegov prihod v poslovodstvo le priprava na skorajšnji naskok na položaj generalnega direktorja. Košoroku se mandat izteče novembra letos.

Ne spreglejte