Ponedeljek,
3. 6. 2013,
17.53

Osveženo pred

7 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
prodaja banka

Natisni članek

Ponedeljek, 3. 6. 2013, 17.53

7 let, 5 mesecev

Avstrijski Hypo prodan Indijcem. Kaiser: Posledic za Slovenijo ne bo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Štiri leta po začetku reševanja je Avstrija prodala prvi del nekdanje bančne skupine Hypo. Indijska skupina Anadi Financial Holding je za mrežo v Avstriji odštela 65,5 milijona evrov.

Transakcija še ni končana, saj jo mora potrditi še avstrijski finančni regulator, poročajo spletne Finance. Na slovenski enoti banke Hypo Alpe Adria prodaje avstrijske mreže poslovalnic danes ne komentirajo.

Lastnik indijskega Anadija je Britanec, ki je tudi solastnik Srei Infrastructure Finance, ki se je pred kratkim omenjal za najverjetnejšega kupca. Avstrijska podružnica Hypa je imela lani 17 milijonov evrov dobička iz poslovanja in 4,1 milijarde evrov bilančne vsote, cena pa odraža polovico knjigovodske vrednosti.

V teku tudi prodajni postopek za "balkanski sveženj" Holding Hypo Alpe-Adria International ločeno prodaja le avstrijsko in italijansko enoto, medtem ko šest bank v petih državah v jugovzhodni Evropi skuša prodati v "balkanskem svežnju". Med temi je tudi slovenska podružnica. Prodajni postopek za ta sveženj je že stekel. Pred letom dni so objavili poziv, do decembra so zbirali interesente, do polletja naj bi zbrali nezavezujoče ponudbe, sledijo pogajanja in pregledi.

Po poročanju hrvaških medijev nekaj premoženja Hypo na tem območju že prodaja, konkretno Grand hotel Lav ter Grand Marina Lav pri Splitu.