Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
7. 5. 2019,
7.00

Osveženo pred

4 leta, 11 mesecev

Oglasno sporočilo

Natisni članek

bitcoin PR članek Fortrade

Torek, 7. 5. 2019, 7.00

4 leta, 11 mesecev

Ali bo bitcoin znova zrasel?

Oglasno sporočilo
bitcoin

Od začetka leta in do danes je bitcoin dosegel rast za več kot 35 odstotkov, trenutna vrednost je več kot pet tisoč dolarjev. Ali se bo ponovila vrtoglava rast, ki jo je imel bitcoin proti koncu leta 2017, bo pokazal čas.

Fortrade je za vse, ki jih zanima, da bi se naučili, kako trgovati z bitcoinom, ali za vse tiste, ki preprosto želijo razširiti svoje znanje, pripravil brezplačno e-knjigo "Kako trgovati s ceno Bitcoina" (tako imenovanimi CFD-ji). Knjiga je prilagojena za vse ravni znanja in jo lahko prevzamete prek spodnje povezave.

Brezplačno e-knjigo "Kako trgovati s ceno Bitcoina" lahko prevzamete tukaj.

bitcoin | Foto:

Kaj je bitcoin?

Bitcoin je vrsta digitalnega denarja (kriptovaluta). Od tradicionalnega denarja se razlikuje po tem, da ga ne nadzoruje nobena institucija, kar pomeni, da nobena banka ne nadzoruje vašega denarja.

V aprilu leta 2010 je bila cena enega bitcoina 0,003 dolarja, medtem ko je bitcoin rekordno ceno dosegel decembra leta 2017, ko je bila vrednost več kot 17 tisoč dolarjev.

Medtem je veliko držav razglasilo bitcoin za legalno valuto, kar je imelo pozitiven vpliv na njegovo ceno. Bitcoin ni pod vplivom vlad držav. Bitcoin spremljamo z javnim zapisom na spletu, ki ga poznamo pod imenom "block chain". Končna številka bitcoina se ustvari skozi proces, ki se imenuje "rudarjenje", kar pomeni reševanje zapletenih matematičnih problemov. Ena od privlačnosti tega načina plačila je, da je plačevanje povsem anonimno.

Brezplačno e-knjigo "Kako trgovati s ceno Bitcoina" lahko prevzamete tukaj.

Fortrade Ltd avtorizira in regulira FCA (Financial Conduct Authority) v Veliki Britaniji pod licenčno številko 609970.

CFD-ji so kompleksni instrumenti in pomenijo visoko raven tveganja borzne izgube denarja zaradi uporabe finančnega vzvoda. 81 odstotkov maloprodajnih računov vlagateljev izgubi denar s tem ponudnikom. Razmisliti morate, ali razumete, kako deluje CFD, in ali si lahko privoščite veliko tveganje zaradi izgube denarja. Lahko izgubite ves denar, a ne več, kot imate na računu za trgovanje. Ti izdelki mogoče ne bodo primerni za vse stranke in zaradi tega morate biti prepričani, da ste razumeli tveganja, poiščite pa neodvisen nasvet. To ne predstavlja ne ponudbe ne povpraševanja ne transakcije glede kateregakoli finančnega instrumenta. Fortrade ne sprejeme nobene odgovornosti za katerokoli uporabo teh komentarjev niti za posledice, ki lahko iz tega izhajajo. Nobenega zagotovila ni o natančnosti ali popolnosti teh podatkov. Zato vsaka oseba, ki ravna v skladu z njimi, to dela popolnoma na lastno odgovornost.

Naročnik oglasnega sporočila je Fortrade.

Ne spreglejte