SiolNET. Novice #MaleZmage
0,45

termometer

  • Messenger
  • Messenger

#MaleZmage: Kaj bodo gimnazijci naredili s štiri tisoč evri

0,45

termometer

Že deveto leto zapored se je v tednu pred začetkom jesenskih počitnic na Gimnaziji Celje - Center odvil tradicionalni dobrodelni koncert.

Dogodek so tokrat pripravili četrtošolci programa likovne gimnazije in skupaj s sošolci, učitelji, gosti in podporniki zbrali štiri tisoč evrov, ki so jih namenili trem družinam iz celjske regije, ki jih pestijo hude zdravstvene in finančne težave.

Pomagajo tudi brezdomcem

S koncertom, kjer so nastopile zasedbe Rock Out, Alter ego, The Šlagers, Nočna izmena, plesna skupina PT Igen, plesni par Kristina Zvonar in Aljaž Planinšek, pesnik Kristjan Koželj in pevka Ditka, se je končala tudi zbiralna akcija ob svetovnem dnevu brezdomcev.

Dogodek so skupaj z Društvom Humanitarček in njegovo ustanoviteljico Ninno Kozorog, nekdanjo dijakinjo celjske gimnazije, zdravnico ter veliko humanitarko, koordinirali dijaki 1. č razreda in za celjsko zavetišče zbrali kar 30 velikih vreč zimskih oblačil, kozmetičnih pripomočkov in konzervirane hrane.

Ravnatelj je ponosen

"Zelo smo ponosni na svoje dijake, ki nam s številnimi akcijami dokazujejo, da so vrednote, kot so solidarnost, strpnost in čut za sočloveka še kako pomemben del odraščanja in ene temeljnih vzgojnih vrednot, ki jih mora šolstvo braniti, vzgajati, zlasti pa iskreno živeti z velikim srcem," poudarja ravnatelj Gregor Deleja.

Šola se lahko med drugim pohvali tudi z zelo dejavnim šolskim skladom, zbiranjem starega papirja, zamaškov, igrač in šolskih potrebščin ter z večletnim sodelovanjem pri nacionalni akciji Anina zvezdica.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 5
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin