Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matic Tomšič

Sobota,
13. 9. 2014,
20.38

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Android Matic Tomšič

Sobota, 13. 9. 2014, 20.38

8 let

Uporabniki iPhona 6, dobrodošli v leto 2012!

Matic Tomšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Huronsko navdušenje nad novo generacijo telefona iPhone se je hitro poleglo. Skupnost uporabnikov je namreč ugotovila, da iPhone 6 zelo spominja na dve leti stare telefone z Androidom.

"Večino prvin in funkcij, ki jih bo prihodnjim uporabnikom ponudil iPhone 6, je imel že Googlov Nexus 4, telefon z Androidom za vsega 250 evrov, ki je izšel novembra 2012," ugotavljajo na tehnološkem portalu Ars Technica, pa tudi na številnih spletnih forumih, kjer beseda teče o mobilni telefoniji.

Applov časovni stroj Ob primerjavi iPhona 6 in Nexusa 4 se res lahko vprašamo, kaj so pri Applu delali zadnji dve leti, saj sta si napravi s tehničnega stališča zelo podobni, Nexus 4 je na nekaterih področjih celo malce naprednejši. Oba telefona sta opremljena s 4,7-palčnima zaslonoma s podobno ločljivostjo. Googlov primerek ima štirijedrni procesor in dva gigabajta pomnilnika RAM, medtem ko ima Applov prihodnji prvak dvojedrni procesor in samo en gigabajt delovnega pomnilnika. Tako Nexus 4 in iPhone 6 omogočata povezovanje s čipom NFC, predstavnik Androidovega ekosistema pa za nameček ponuja tudi možnost brezžičnega polnjenja baterije. Telefona si delita tudi nekatere programske in uporabniške funkcije – plavajoča okna oziroma "widgete", predloge za hitrejše tipkanje besedil, pokazatelja aplikacij, ki najbolj obremenjujejo baterijo, in shranjevanje podatkov v oblak (Google Drive oziroma iCloud).

"Bodoči kupci iPhona 6! Če boste potrebovali pomoč pri spoznavanju funkcij svojega novega telefona, pobarajte uporabnika Androida, ki jih najbrž pozna in uporablja že leta," se je pošalil strokovnjak Ars Technice Ron Amadeo.

Iskanje podobnosti z nekaj generacij starimi telefoni z Androidom od nakupa seveda ne bo odvrnilo milijonov lastnikov svežega iPhona 6, ki menijo, da Apple z njim vseeno ponuja dovoljšen napredek. iPhone 6 bo najhitrejši jabolčni telefon do zdaj, opremljen bo z zmogljivim fotoaparatom, kot predhodnik bo ponujal tudi zaščito s čitalnikom prstnih odtisov, uporabniška izkušnja pa bo najbrž kot vselej vrhunska.

Ne spreglejte