Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
6. 3. 2021,
13.06

Osveženo pred

3 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Telekom Slovenije NEO

Sobota, 6. 3. 2021, 13.06

3 leta, 1 mesec

Udarno na NEO: Harry Potter in James Bond

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Udarno | Foto Telekomov Tehnik

Foto: Telekomov Tehnik

Glasovno iskanje uporablja tri četrtine naročnikov NEO, a v februarju so pri tem opravilu očitno prednjačili najmlajši: ne le, da je tretji najbolj "priklicani" kanal Nickelodeon, med najbolj iskanimi vsebinami je bil Harry Potter.

Glasovno upravljanje v slovenščini je ena najbolj privlačnih in uporabljanih funkcionalnosti NEO, saj omogoči intuitiven in takojšnji dostop do želenih vsebin. Uporaba te funkcije narašča iz meseca v mesec in se je tekom lanskega leta povečala za skoraj 3-kratno. Daleč najbolj iskani termini so imena televizijskih kanalov, kjer so najbolj priljubljeni POP TV, TV Slovenija 1 in otroški kanal Nickelodeon, sledijo pa ostali domači kanali z nacionalnim dosegom in Eurosport.

Med najbolj priljubljenimi vsebinami glede na glasovno iskanje so praviloma risanke, predvsem Tačke na patrulji, Maša in medved ter Pujsa Pepa, med tistimi za nekoliko starejše pa sta v februarju prednjačila Harry Potter in James Bond. Vsi filmi o Harryju Potterju so namreč na voljo v videotekah HBO GO in DKino, kjer najdete tudi oba filma o Magičnih živalih. Mimogrede, tretji film iz te serije ravno snemajo, HBO pa tudi napoveduje pripravo serije o mlademu čarovniku.

Filmi o Jamesu Bondu so prav tako na voljo v dveh videotekah, v HBO GO in Voyo, to pa velja za prav vse filme, tudi neuradnega Nikoli ne reci nikoli, medtem ko na HBO GO celo najdete parodijo Casino Royale iz šestdesetih, kjer Bonda med drugim igrajo Peter Sellers, Ursula Andress, David Niven in Woody Allen. Nova pustolovščina slavnega agenta, Ni časa za smrt, pa je še zmeraj namenjena za ekskluzivno premiero na velikem platnu in sicer za 30. septembra.

Priljubljena je tudi videoteka DKino, ki ponuja najnovejše uspešnice in klasike za izposojo. Tudi tukaj se je poznal vpliv počitnic, saj je bil najbolj izposojani film sinhronizirana risanka Mali šef, otroške in mladinske vsebine pa so zasedle večino top 10, s sinhroniziranimi animiranimi filmi Spuži na suhem, Hotel Transilvanija 2, Jaz, baraba in Smrkci: Skrita vas ter zadnjimi tremi filmi o Harryju Potterju. Odrasle gledalce sta najbolj pritegnila romantična drama Mitje Okorna Leto življenja in triler Besen v katerem zelo jezen Russell Crowe obračuna s svetom.

V lanskem letu je NEO doživel več ključnih nadgradenj, ki so prinesle dodatne funkcionalnosti. Tako si lahko vsak uporabnik v družini nastavi svoj profil za personalizirana priporočila programov in vsebin, izboljšana je prepoznava govora, dodatne so tudi funkcionalnosti pametnega doma, NEO pa lahko služi tudi kot WiFi točka za obiskovalce. Poleg naprave in aplikacije za pametne telefone in tablice pa je NEO sedaj na voljo tudi na pametnih televizorjih kot NEO Lite, ki omogoča uporabo večine televizijskih funkcionalnosti na drugem televizorju.

Članek je bil prvotno objavljen na Telekomovem Tehniku.

Ne spreglejte