Srdjan Cvjetović

Četrtek,
24. 7. 2014,
16.41

Osveženo pred

4 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Samsung tablica pametni telefon Telekom Slovenije Tjaša Kokalj

Četrtek, 24. 7. 2014, 16.41

4 leta, 9 mesecev

Rekorder med tankimi tablicami in mini petka

Srdjan Cvjetović

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Galaxy Tab S je Samsungova najlažja in najtanjša tablica do zdaj, Galaxy S5 mini pa je pomanjšana izpeljanka njihovega trenutno najzmogljivejšega pametnega mobilnega telefona.

Nova Samsungova tablica je v izvedbi z brezžično povezljivostjo (WiFi) že na voljo v slovenskih trgovinah, zmogljivejša (in predvidoma sto evrov dražja) izvedba, ki bo delovala tudi v mobilnih omrežjih, vključno z omrežji 4G/LTE, pa bo na voljo predvidoma do konca avgusta. Nova tablica stavi na žive in realistične barve Samsung Galaxy Tab S se ponaša z zaslonom WQXGA Super AMOLED z ločljivostjo 2560x1600 in razmerjem slike 16:10. Proizvajalec navaja, da ta zaslon pokrije več kot 90 odstotkov barvnega spektra, h kakovosti prikaza pa prispeva tudi visoko kontrastno razmerje (100.000:1). Prednost omenjene tehnologije zaslonov je tudi v tem, da ne zahteva osvetlitve od zadaj, zaradi česar je nova tablica energetsko varčnejša in tudi tanjša. Tako večji model z zaslonom diagonale 10,5 palca (26,7 centimetra), ki v izvedbi brez delovanja v mobilnem omrežju tehta 465 gramov, kot manjši, katerega diagonala meri 8,4 palca (21,4 centimetra), masa pa znaša 294 grama, sta debela le 6,6 milimetra.

Poleg izvedb, ki se razlikujejo glede na povezljivost in velikost zaslona, je mogoče izbirati tudi glede na velikost pomnilnika (16 ali 32 gigabajtov z možnostjo nadgradnje s kartico microSD do 128 gigabajtov) ali glede na barvo (bronasta ali bela). Ima (skoraj) vse kot njegov veliki brat Pametni telefon Samsung Galaxy S5 mini ponuja enake funkcije za športne dejavnosti in napredno varnostno zaščito kot Galaxy S5, so povedali ob njegovi uradni slovenski predstavitvi. Diagonala zaslona meri 11,4 centimetra, zaradi česar je, kot so prepričani pri Samsungu, primeren za uporabo z eno samo roko. Podobnosti z modelom Galaxy S5 so tudi pri obliki in kakovosti zaslona, odpornosti proti prahu in vlagi ter možnostih povezovanja z drugimi Samsungovimi napravami in funkcijami za varčno rabo energije.

Samsung Galaxy S5 mini poganja štirijedrni procesor s taktom 1,4 gigaherca, delovnega pomnilnika pa je za poldrugi gigabajt. Ob začetku prodaje v Sloveniji bodo na voljo črna, bela, modra in zlata različica.