Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Srdjan Cvjetović

Sreda,
5. 2. 2020,
7.28

Osveženo pred

3 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,72

1

Natisni članek

pametni telefoni izbor Naj Digi

Sreda, 5. 2. 2020, 7.28

3 leta, 4 mesece

Bralci Siol.net lahko glasujejo za svoj najljubši lanski pametni telefon

Izberimo skupaj naj telefon

Srdjan Cvjetović

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,72

1

pametni telefon | Izbiramo mobilni telefon, ki je vas in nas v lanskem letu najbolj navdušil. | Foto Getty Images

Izbiramo mobilni telefon, ki je vas in nas v lanskem letu najbolj navdušil.

Foto: Getty Images

Med pametnimi telefoni, ki so bili na prodaj v letu 2019, izbiramo tistega, ki vas je najbolj navdušil – zaradi zmogljivosti, videza, cene, vsega skupaj ali česa drugega.

Medtem ko počasi pričakujemo, kakšne novosti bodo prinesli pametni telefoni letošnjega leta, se lahko ozremo v preteklo leto, v katerem se je na tem področju veliko dogajalo.

Pametni telefoni najvišjega razreda so znova premikali meje zmogljivosti, obenem pa je v srednjem razredu potekal neizprosen konkurenčni boj, v katerem so proizvajalci za nižjo ceno poskusili ponuditi čim več. Tudi pri nas niso nepomembni pametni telefoni najnižjega cenovnega razreda, ki so lahko zanimiv vstop v ta svet visoke tehnologije.

Pametni telefoni so postali neločljivi del našega vsakdana. | Foto: Getty Images Pametni telefoni so postali neločljivi del našega vsakdana. Foto: Getty Images

Kateri je vaš naj telefon?

Nekateri kupujejo telefon zaradi lastnosti, nekateri zaradi videza, nekateri zaradi cene. Nekdo si želi čim večji zaslon, nekdo drug pa čim bolj nosljivo napravo.

Vsak ima svoja merila za svoj naj telefon in ta niso vedno primerljiva, zato bomo poleg splošnega izbora ponudili glasovanje v posameznih kategorijah. Tako se bo še bolje pokazalo, kaj so glavne prednosti vsakega posameznega "tekmovalca".

Nekateri kupujejo telefon zaradi lastnosti, nekateri zaradi videza, nekateri zaradi cene. Nekdo si želi čim večji zaslon, nekdo drug pa čim bolj nosljivo napravo. | Foto: Nekateri kupujejo telefon zaradi lastnosti, nekateri zaradi videza, nekateri zaradi cene. Nekdo si želi čim večji zaslon, nekdo drug pa čim bolj nosljivo napravo.

Najprej sprejemamo vaše predloge, potem pa odpremo glasovanje

Izbor Naj mobitel bo potekal v dveh delih. V prvem delu, ki bo potekal od 5. do 16. februarja 2020, bomo sprejemali vaše predloge. Predloga ne bo treba utemeljevati, dovolj bo, da gre za pametni telefon, ki so ga v letu 2019 prodajali v Sloveniji – upoštevamo tudi tiste, ki so jih k nam samo pošiljali iz tujine.

Izbor Moj naj telefon bo potekal v dveh delih. | Foto: Thinkstock Izbor Moj naj telefon bo potekal v dveh delih. Foto: Thinkstock Pametne telefone, ki jih boste največkrat predlagali, bomo v drugem delu, ki bo potekal v drugi polovici februarja, dali na glasovanje. Vsak bo tekmoval za naziv naj mobitel, poleg tega pa jih bo glede na njihove značilnosti uredniška komisija razvrstila v eno od specializiranih NAJ kategorij: Najboljši nakup, Najzmogljivejši telefon, Damski telefon, Moški telefon, Poslovni telefon, Telefon za najmlajše.

Štiri petine bralci, ena petina uredniška komisija

Pri vsaki od kategorij in tudi pri splošni izbiri prvouvrščeni prejme deset točk, vsaka stopnička nižje prinese eno točko manj. Posebej glasujejo bralci, posebej pa uredniška komisija Siol.net in pridruženi zunanji član. Glasovi bralcev bodo pri končni uvrstitvi prispevali 80-odstotni delež, glasovi komisije pa 20-odstotni delež.

Nagrade za sodelujoče
Vsi, ki boste v izbor predlagali vsaj en telefon, se boste uvrstili v nagradno žrebanje, v katerem bomo v prvem delu podelili:

- 1x darilni paket Mal za pod zob, ki ponuja več kot 50 možnosti za gurmansko doživetje,
- 1x prvo pomoč,
- 1x prenosno baterijo in
- 1x kavni blok.

V drugem delu bodo nagrade še atraktivnejše.
Pravila in pogoji sodelovanja
Ne spreglejte