Matic Tomšič

Ponedeljek,
25. 1. 2016,
15.20

Osveženo pred

4 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

nasveti mali junaki Sledenje GPS Matic Tomšič

Ponedeljek, 25. 1. 2016, 15.20

4 leta, 5 mesecev

Aplikacija, s katero boste vedno vedeli, kje so vaši najbližji

Matic Tomšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Lokator družine (Family Locator) je preprosta, a zelo uporabna aplikacija, ki uporabniku na zaslonu pametnega telefona pokaže, kje se v danem trenutku nahajajo njegovi družinski člani ali prijatelji.

Family Locator razvijalca Life 360 uporabnikom omogoča, da prek navigacije GPS v živo spremljajo lokacijo svojih najbližjih, prejmejo sporočila, ko prispejo na cilj (šola, služba) ali domov, in pošljejo signal za pomoč v sili.

Krog za družino, krog za prijatelje V Family Locator se po namestitvi prijavimo s telefonsko številko. Aplikacija nam nato ponudi možnost ustvarjanja krogov, v katere lahko dodajamo stike, ki jim želimo slediti. Te izberemo v telefonskem imeniku in jim pošljemo vabilo za pridružitev aplikaciji. Spremljanje lokacije drugih deluje samo, če imajo vsi uporabniki nameščeno aplikacijo Family Locator.

Da bi lahko izsledili lokacijo stikov v aplikaciji Family Locator, morajo na pametnem telefonu vklopiti anteno GPS. Njihova lokacija se na zemljevidu, ki si ga je aplikacija izposodila od Googla (Google Maps), nato osvežuje v najmanj 15-minutnih intervalih, zahtevamo pa jo lahko tudi ročno. Povejte, da ste doma Pritisk na ikono osebice, ki ima na prsih narisano kljukico, uporabniku omogoča, da vsem osebam v krogu stikov javi, kje je (tako imenovani check-in). Aplikacija bo v tem primeru prek navigacije GPS stike obvestila o njegovi natančni lokaciji. Posamezen check-in lahko pošljemo le osebam v izbranem krogu stikov. S tem se izognemo temu, da bi z rednim javljanjem partnerju ali partnerici, ki ga oziroma jo vedno zelo skrbi, kje ste, motili druge stike.

V aplikaciji je mogoče nastaviti tudi samodejne odzivnike, ki nam obvestilo pošljejo takrat, ko eden od stikov prispe ali odide z določenega mesta. Primer: kot fiksno lokacijo izberemo šolo, ki jo obiskuje otrok (vnesemo lahko samo naslov šole), in aplikaciji povemo, da želimo prejeti obvestilo vsakič, ko otrok, ki je tudi naš stik v aplikaciji, prispe v šolo oziroma konča pouk in odide. Prejeli ga bomo seveda le, če ima tudi naš otrok pametni telefon z nameščeno aplikacijo Family Locator.

Gumb za paniko Klicaj ob gumbu za check-in nam omogoča, da ustvarimo stike za pomoč v sili in jim, kadar potrebujemo pomoč, pošljemo poziv. Prejeli bodo sporočilo, v katerega bodo vključene tudi zadnje zabeležene koordinate GPS.

Family Locator je sicer mogoče uporabiti tudi za sledenje in najdbo izgubljenega ali ukradenega pametnega telefona. Če se to zgodi nam, lahko prosimo enega od stikov, naj nas poskusi izslediti. Ta način bo seveda učinkovit le, če nam na izgubljenem telefonu še ni umrla baterija oziroma če tat ali nepošten najditelj ni izklopil naprave ali pa vsaj antene GPS.