Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
18. 6. 2014,
21.26

Osveženo pred

4 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Amazon Bojan Amon

Sreda, 18. 6. 2014, 21.26

4 leta, 10 mesecev

Amazon najavil Fire Phone

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Dolgo napovedovana poteza največjega spletnega trgovca se je uresničila. Jeff Bezos je razkril Amazon Fire Phone, napredni pametni mobilnik, ki je bolj kot ne prodajno orodje za Amazonovo trgovino.

Povprečne specifikacije Tehnične specifikacije Amazonovega mobilnega prvenca v primerjavi s konkurenti niso nič posebnega: 4,7-palčni zaslon HD ločljivosti, štirijedrni procesor s taktom 2,2 Ghz, 2GB RAM pomnilnika, 32 GB prostora za shranjevanje podatkov ter 13,1 megatočkovni fotoaparat. Vse skupaj je zapakirano asketsko in v slogu Amazonove tablice oblikovanem črnem kvadru.

Neomejen oblak Pravi aduti Fire Phona so drugje. Ljubitelji mobilnega slikanja bodo cenili neskončno veliko prostora za shranjevanje svojih izdelkov v Amazonovem oblaku. Hkrati bo uporabnikom mobilca na voljo tudi Amazonova storitev Mayday, ki je pravzaprav nenehna tehnična podpora, na voljo 24 ur dnevno, vse dni v letu.

Pametni prodajni voziček Prava inovacija je funkcionalnost, poimenovana Firefly. Ta izkorišča vgrajeno kamero za prepoznavo okolice – natančneje knjig, DVD-jev, telefonskih številk, QR kod, CD-jev, iger, spletnih naslovov in drugih objektov, ki so nato uporabniku z enim klikom dostopni za nakup prek Amazonove spletne trgovine. Nekakšen mobilni pametni nakupovalni voziček. Po besedah Jeffa Bezosa naj bi prepoznal prek sto milijonov objektov. Firefly je ključna in osrednja funkcionalnost novega mobilca, zato bo zanjo vgrajena tudi namenska tipka.

3D-vmesnik Nazadnje je prvi mož Amazona potrdil tudi govorice o 3D-uporabniškem vmesniku. Ta bo na podlagi vmesnika, poimenovanega Dynamic Perspective, sledil uporabnikovi glavi oz. pogledu ter vsebine na zaslonu prilagajal vidnemu kotu in položaju glave.

Prodaj, prodaj, prodaj Po pričakovanju Amazon ne cilja na tehnične zanesenjake, temveč na mase, ki jim je dovolj srednje zmogljiv aparat. Njihov osrednji cilj je pospeševanje prodaje v sklopu spletne trgovine in vsebinske knjižnice, ne direktno konkuriranje Applu ali Samsungu pri prodaji naprav. Fire Phone bo za zdaj na voljo za subvencionirano, skozi pogodbeno razmerje pri operaterju AT&T ali polno ceno 649 dolarjev oz. 749 dolarjev za 32 oziroma 64 GB različico direktno prek Amazona.

Ne spreglejte