SiolNET. Novice Črna kronika
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

V Italiji prijeli pomembnega mafijskega šefa

1

termometer

V bližini italijanskega mesta Foggia na jugu države je policija prijela enega od 15 najbolj iskanih zločincev v Italiji Giuseppeja Pacillija.

Aretiranega 39-letnega Pacillija, ki so ga iskali tudi s pomočjo mednarodne tiralice, čaka 13 let zapora zaradi izsiljevanja in drugih zločinov. Pacilli se je kazni že dve leti izmikal z begom. Pacillija obtožujejo sodelovanja v krvavem sporu med mafijskima klanoma Li Bergolis in Romito, ki sta del južnoitalijanske mafijske mreže Sacra Corona Unita, vpletene v preprodajo mamil in orožja. Klana sta se borila za prevlado nad nadzorom zločinskih aktivnosti v Apuliji. Strateg klana Li Bergolis Pacilli velja za stratega klana Li Bergolis in drugega moža klana, takoj za Francom Li Bergolisom, ki so ga aretirali preteklo leto. Od aretacije Li Bergolisa je klan vodil prav Pacilli.

V zadnjem času aretirali vrsto mafijskih šefov Italijanska policija je v zadnjem času prijela več vidnih mafijskih šefov. V ponedeljek so tako v bližini južnoitalijanskega mesta Caserta zaradi dvojnega umora aretirali dvanajst vodij klana Casalesi, ki je bil del napolitanske mafije Camorra. Aretirani možje so med drugim leta 2003 ubili slovitega vodjo Camorre Sebastiana Caterina.

Poleg tega so pretekli teden aretirali Maria Caterina, ki je veljal za drugega moža klana Casalesi in za enega od 30 najnevarnejših italijanskih zločincev. Leta 2005 so ga obsodili na dosmrtno zaporno kazen. Zasegli so tudi premoženje klana Casalesi v višini milijarde evrov.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin