Ponedeljek,
18. 7. 2011,
10.39

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Ljubljana rop

Ponedeljek, 18. 7. 2011, 10.39

8 let

Spretna tatova ukradla avto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Dva nepridiprava sta v četrtek ukradla osebni avtomobil renault clio, ki je bil parkiran na enem od parkirišč v ljubljanski Šiški.

Šestindvajsetletnik iz Litije in 19-letnik iz Moravč sta okoli 23. ure pristopila do zaklenjenega avtomobila, s katerega sta pred tem ukradla vložek ključavnice iz pokrovčka rezervoarja za gorivo, s pomočjo tega pa sta nato iz ključa izdelala kontaktni ključ vozila. "Kako vozilo spraviti v pogon?" V predelu motorja sta nato iz krmilnika motorja snela električne konektorje in nanje namestila prilagojeni krmilnik motorja. V notranjosti vozila sta v predelu pod armaturno ploščo, kjer se nahaja elektronska krmilna enota kabine, snela električne konektorje in nanje namestila prilagojeno elektronsko krmilno enoto kabine. Vozilo sta tako spravila v pogon in se nato odpeljala v okolico Ljubljane.

Bogata policijska "bera" Policisti s PU Ljubljana so roparja kasneje izsledili in pridržali, pri tem pa so jima zasegli več predmetov iz ukradenega vozila, dva osebna avtomobila znamke renault clio (tudi za drugega je podan sum, da je ukraden), več mobilnih telefonov, elektronske krmilne enote, več različnih registrskih tablic, več ključavnic in vložkov ključavnic, ki pripadajo osebnim avtomobilom znamke Renault, daljinske upravljavce za odklepanje vozil in še več drugih pripomočkov za izvrševanje tatvin vozil.

Stari znanec policije Zoper 19-letnika bodo podali kazensko ovadbo na pristojno tožilstvo. Šestindvajsetletnika pa so s kazensko ovadbo privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor, saj so ga že večkrat obravnavali za kazniva dejanja s področja premoženjske kriminalitete.

V zvezi s preostalimi zaseženimi predmeti in sumom, da sta osumljena storilca še nekaj drugih kaznivih dejanj, policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo o ugotovitvah obveščali pristojno tožilstvo.