Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
9. 5. 2013,
11.27

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Boško Šrot Pivovarna Laško Igor Bavčar Istrabenz

Četrtek, 9. 5. 2013, 11.27

8 let

Priča: Bavčar mi je denar posodil

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Na nadaljevanju sojenja Bošku Šrotu in preostalim bi morali zaslišati tri priče, a je prišel le Bojan Fink.

Na sodišče prišel tudi Igor Bavčar, ki je bil na prejšnji obravnavi zaradi zdravstvenih težav odsoten, sodnica pa ga je začasno izločila iz postopka. Danes je tako postopek spet združila, če bo treba, ko bosta Bavčar in njegov zagovornik Marko Bošnjak preučila zapisnik s prejšnje obravnave, pa bodo morda spet zaslišali takratno pričo.

Sodnica je sicer za danes vabila v tej zadevi na pogojno kazen obsojenega lastnika Sportine Bahtijarja Bajrovića, a ta vabila ni prevzel, na sodišče pa ga tudi ni bilo. Tako kot ni prišel ob 9. uri vabljen Tadej Počivavšek, ki je sicer že bil enkrat zaslišan.

Priča: Kar trdi tožilstvo, je čista laž Je pa prišel novomeški podjetnik Bojan Fink. Tako kot že na eni od prejšnjih obravnav pred njim zaslišani Bojan Korsika, nekdanji nadzornik Istrabenza, ki mu je Igor Bavčar posodil 400 tisoč evrov za zagon novega časopisa, je tudi Fink zatrjeval, da mu je Igor Bavčar, s katerim prijateljuje že 33 let, denar posodil. Na njegov transakcijski račun mu je namreč Bavčar 27. oktobra 2008 nakazal 270 tisoč evrov.

"Leta 2007 sem ustanovil podjetje in pri frankfurtski banki zaprosil za kredit, kjer so mi odobrili dober milijon evrov. 3. novembra sem moral plačati obrok v višini 316 tisoč evrov, in ker jih nisem imel, sem prosil Igorja, če mi lahko pomaga. Ko mi je na račun nakazal denar, sem sklenil s podjetjem pogodbo in plačal prvi obrok kredita. To je vsa resnica. To, da tožilec zdaj trdi, da je šlo za provizijo, je čista laž. To si je tožilec izmislil. Če bi prejel provizijo, naj pove, od kakšnega posla," je navajal Fink.

Povedal je še, da posojanje denarja v tej državi ni kaznivo dejanje, pri tem pa okrcal tožilstvo, da ima zaradi tega postopka blokirano premoženje, kar mu onemogoča poslovanje.

"Kako naj tujim partnerjem pojasnim, da imam blokirano premoženje, ker mi je denar nekdo posodil? Nekdo bo to moral plačati, bo tožilec?" se je spraševal Fink, ki je pojasnil še, da pogodbe glede posojila z Bavčarjem nista sklenila, saj "sva prijatelja in mu bom denar vrnil".

Kaznivih dejanj, povezanih s preprodajo delnic, so obtoženi nekdanji predsednik uprave Pivovarne Laško Boško Šrot, nekdanji predsednik uprave Istrabenza Igor Bavčar, nekdanji predsednik uprave Maksime Holdinga Nastja Sušinski in nekdanji Istrabenzov svetovalec Kristjan Sušinski.

Sojenje se je nadaljevalo z branjem listin.

Ne spreglejte