Torek,
11. 2. 2020,
9.16

Osveženo pred

4 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,92

2

Natisni članek

ministrstvo za zunanje zadeve Miro Cerar

Torek, 11. 2. 2020, 9.16

4 leta, 2 meseca

Pri Cerarju dobili sumljivo pošiljko, ki se ni izkazala za nevarno #video #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,92

2

MZZ Mladika prah | Foto Alex Veršnik

Foto: Alex Veršnik

Na ministrstvu za zunanje zadeve, ki ga vodi Miro Cerar, so prejeli sumljivo pošiljko. Policisti so kasneje sporočili, da po prvih znanih analizah ne gre za snov, ki bi bila nevarna za življenjeali zdravje ljudi.

Policisti z zbiranjem obvestil nadaljujejo in bodo o vseh znanih okoliščinah obveščali pristojno državno tožilstvo. Ljubljanski policisti so bili okoli 8.30 zjutraj obveščeni, da so na ministrstvu za zunanje zadeve v Ljubljani prejeli sumljivo pisemsko pošiljko. V pošiljki so uslužbenci zatipali prašno vsebino, so sporočili s policije. Na kraju so posredovali policisti in gasilci. Uslužbenci Inštituta za mikrobiologijo in imunologijo na Medicinski fakulteti so snov analizirali.

Tri osebe ostajajo v karanteni

Tri osebe, ki so bile izpostavljene pošiljki, so do zaključka analize ostali v karanteni. Objekt med intervencijo ni bil evakuiran.

MZZ Mladika prah | Foto: Alex Veršnik Foto: Alex Veršnik

MZZ Mladika prah | Foto: Alex Veršnik Foto: Alex Veršnik

V zadnjih dneh je več naslovnikov po državi prejelo sumljivo pošiljko. Najprej je prejšnji teden grozilno pismo prejela ministrica Aleksandra Pivec, dan za tem so pošiljko s sumljivim prahom prejeli tudi na sedežu stranke SAB (več o obojem v nadaljevanju).

Cerar zavrnil Janšo

Danes pa so sumljivo pošiljko prejeli tudi na ministrstvu za zunanje zadeve, ki ga vodi Miro Cerar. Ta je sicer včeraj v pismu predsedniku SMC Zdravku Počivalšku napisal, da ne bo sodeloval v vladi, ki bi jo vodil predsednik SDS Janez Janša. Pred tem je iz stranke SMC zaradi tega izstopila tudi ministrica za delo Ksenija Klampfer.

Miro Cerar
Novice Cerar: Če bo vlado vodil Janša, v njej ne bom sodeloval #video

Sumljivo pošiljko v petek prejeli tudi pri Bratuškovi

V petek so sumljivo pošiljko z rjavim prahom prejeli tudi na sedežu Stranke Alenke Bratušek (SAB). Neznani snovi je bila izpostavljena ena oseba, ki je bila do konca analize v karanteni. Analize so pokazale, da ne gre za snov, ki bi bila nevarna za življenje ali zdravje ljudi.

Novice Na sedežu stranke Bratuškove prejeli pošiljko z neznanim prahom #foto

Pivčevi grozili v primeru sodelovanja z Janšo

Dan pred tem je grozilno pismo prejela tudi predsednica DeSUS Aleksandra Pivec. Policija sicer vsebine pisma ni razkrila, po poročanju POP TV pa naj bi šlo za grožnjo s smrtjo, če Pivčeva DeSUS popelje v koalicijo s stranko SDS oziroma Janezom Janšo. Policija je ministrici za kmetijstvo zaradi tega zagotovila varovanje.

Aleksandra Pivec | Foto: STA , Foto: STA ,