Sreda,
27. 6. 2012,
14.01

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

požar

Sreda, 27. 6. 2012, 14.01

8 let

Požar v Lescah uničil skladišče podjetja Trgos

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Požar je danes ponoči uničil ostrešje gospodarskega poslopja v Lescah, kjer je svoje izdelke hranilo blejsko podjetje Trgos.

V podjetju, ki prodaja različne zaščitne izdelke, ocenjujejo, da je škode za okrog dva milijona evrov. Gasilci pa tudi po 12 urah dela ostajajo na požarišču, saj pod izdelki iz gume in plastike še vedno tli.

Dim in ropot iz zgradbe na Alpski cesti v Lescah so prvi opazili bližnji sosednje in nekaj pred 1. uro zjutraj poklicali gasilce. Kot je za STA povedal poveljnik Prostovoljnega gasilskega društva Lesce Matej Brus, se je s požarom borilo 60 gasilcev iz prostovoljnih gasilskih društev Lesce, Radovljica, Hlebce, Begunje in Brezje ter poklicni gasilci iz Gasilsko reševalne službe Kranj, ki so na pomoč priskočili z gasilno lestvijo.

Skladišče polno zalog zaščitnih izdelkov Zagorelo je v zgornjem nadstropju gospodarskega objekta, kjer ima svoje skladiščne prostore podjetje Trgos Bled, ki uvaža in prodaja zaščitne delavne rokavice, dežne obleke in delavna oblačila. Kot dobavitelj številnim slovenskim podjetjem je imel Trgos v skladišču večje količine zaščitnih izdelkov.

Požar se je hitro razširil Požar se je med gumenimi in plastičnimi izdelki hitro razvil in razširil ter uničil celotno skladišče. Gasilci pa so uspeli ubraniti sosednjo vulkanizersko delavnico. Požar so pogasili, še vedno pa ostajajo na prizorišču, saj je med čiščenjem treba nadzorovati tlenje in morebiten ponoven vžig.

Vzrok požara še ni znan. Policisti trenutno zbirajo potrebna obvestila za njegovo ugotovitev, so sporočili s Policijske uprave Kranj in dodali, da je ogenj uničil večjo količino različnih izdelkov. Teh naj bi bilo po prvih ocenah podjetja Trgos v skladišču za okrog dva milijona evrov.

Čiščenje še poteka "Izgubili smo vso zalogo blaga," je pojasnil ustanovitelj podjetja Stane Poklukar in dodal, da so imeli skladišče oziroma izdelke vsaj v določeni meri zavarovane. Trgovina podjetja Trgos, ki deluje v sosednji stavbi v neposredni bližini pogorelega skladišča, je danes sicer odprta, zaposleni pa skupaj z gasilci skušajo počistiti pogorišče.