Sreda,
2. 10. 2024,
11.50

Osveženo pred

1 ura, 25 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,45

Natisni članek

Natisni članek

Gorski reševalci policija sneg pohodnik nesreča nesreča gore

Sreda, 2. 10. 2024, 11.50

1 ura, 25 minut

Pogrešanega Američana po več kot 14 dneh našli mrtvega na območju Triglava

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,45
gore, reševanje, policija | Očitno je imel nesrečo in padel z višine. | Foto policija

Očitno je imel nesrečo in padel z višine.

Foto: policija

Včeraj dopoldne so v zasneženem delu stene gore Rjavec našli truplo pogrešanega pohodnika, državljana Združenih držav Amerike, ki se je v gore odpravil 14. septembra. Truplo je med letenjem na območju Triglava opazila posadka helikopterja Slovenske vojske in o tem obvestila policijo.

Po obvestilu je na kraj odletela posadka policijskega helikopterja, v kateri sta bila tudi policista gorske policijske enote in reševalec GRS Bohinj.

Na kraju so opravili ogled, okoliščine pa kažejo na padec pohodnika z višine in nesrečo. Pogrešanega so s policijskim helikopterjem prepeljali v dolino.

Policisti bodo o dogodku po vseh zbranih obvestilh obveščali pristojno državno tožilstvo.   | Foto: policija Policisti bodo o dogodku po vseh zbranih obvestilh obveščali pristojno državno tožilstvo.   Foto: policija

Za umrlim pohodnikom je po 14. septembru, ko se je odpravil na območje Triglava, stekla obsežna reševalna akcija, v kateri so poleg gorskih reševalcev GRS Mojstrana, Bohinj, Kranjska Gora, Radovljica in Rateče sodelovali tudi policisti gorske policijske enote, policisti vodniki službenih psov in posadka policijskega helikopterja z ekipo GRZS za reševanje v gorah. Pregledano je bilo širše območje Triglava z vsemi dostopnimi potmi in melišči. 

Reševanje helikopter
Novice Policija opozarja na zelo zahtevne razmere v gorah, pogrešan 33-letni planinec