SiolNET. Novice Črna kronika
0,98

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Padalca med poletom obšla slabost, pozneje je umrl

0,98

termometer

 | Foto: Bor Slana
Foto: Bor Slana

Včeraj je stekla iskalna akcija za pogrešanim jadralnim padalcem, ki so ga po nekaj urah našli mrtvega ob gozdni poti.

Policija je bila malo po 15. uri obveščena, da je na grebenu Kobariškega Stola v občini Kobarid predčasno pristal jadralni padalec, ki je kot del skupine 14 padalcev iz Nemčije z vzletnega mesta na Kobariškem Stolu poletel okoli 12. ure. Omenjeni 47-letni jadralni padalec je po približno 20 minutah letenja z jadralnim padalom predčasno pristal na čistini grebenu Stola nad vasjo Borjana, nato pa peš sestopal proti vasici. O svojem stanju je po radijski zvezi sporočil skupini drugih jadralnih padalcev, s katero je bil prej na vzletišču. Preostali padalci iz skupine so pozneje pristali na pristajališču v Kobaridu. Z njimi so se nazadnje pogovarjali okoli 14. ure, nato pa se je stik z njim prekinil oz. se ni več oglašal na njihove klice.

V iskanje pogrešanega 47-letnega jadralnega padalca so bili aktivirani pripadniki gorske reševalne službe Tolmin in bovški policisti, pozneje pa je bila vključena tudi posadka s helikopterjem Slovenske vojske.

Pogrešanega tujega državljana so pripadniki gorske reševalne službe ob 19.13 našli ob gozdni poti nad vasjo Borjana na višini 660 metrov nadmorske višine in ni kazal znakov življenja. Njegov nahrbtnik z jadralnim padalom so našli na gozdni poti, približno 100 metrov nad mestom, kjer se je padalec zgrudil in mrtev obležal.

Tujo krivdo je policija izključila.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin