Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
13. 3. 2019,
8.21

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,91

Natisni članek

promet promet nesreča nesreča

Sreda, 13. 3. 2019, 8.21

5 let, 1 mesec

Med prečkanjem avtoceste umrl 15-letni pešec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,91
Policija prometna nesreča | Foto STA

Foto: STA

Sinoči okoli 21. ure se je na dolenjski avtocesti zunaj naselja Grm na območju občine Trebnje zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom, v kateri je umrl 15-letni pešec.

Aretacija, lisice
Novice Kakšne kazni v Sloveniji dobivajo povzročitelji najhujših prometnih nesreč? #video

Nesreča se je zgodila, ko sta pešca prečkala avtocesto, v tem času pa je iz smeri Ljubljane proti Novemu mestu pripeljala 37-letna voznica osebnega avtomobila, ki je trčila v pešca.

15-letni pešec je zaradi hudih poškodb na kraju nesreče umrl, 22-letni pešec pa se je v nesreči hudo poškodoval. Reševalci nujne medicinske pomoči so mu na kraju nudili prvo pomoč, nato pa so ga odpeljali v Splošno bolnišnico Novo mesto, kjer je ostal na zdravljenju. 22-letni ponesrečenec ni več v smrtni nevarnosti.

Po neuradnih informacijah naj bi ponesrečencema zmanjkalo goriva v avtu. Kaže, da sta iz avtomobila izstopila, ker sta iskala najbližjo bencinsko črpalko. Okoliščine nesreče policija še preiskuje.

Kako pravilno ravnati v primeru okvare vozila?

Hoja po avtocesti je seveda strogo prepovedana. Če se vam pokvari avto ali iz kakšnega drugega razloga ne morete nadaljevati vožnje, avtomobil na primerni razdalji označite z varnostnim trikotnikom in prižganimi varnostnimi utripalkami. Nekdo od udeležencev naj prihajajoča vozila opozarja na nevarnost, vendar naj bo pri tem pozoren tudi na svojo varnost.

Voznik in potniki naj vozilo zapustijo takoj, ko se prepričajo, da to lahko storijo varno. Pri tem naj iz vozila ne izstopajo brezglavo, ampak naj se najprej prepričajo, v kakšnem položaju sploh je njihovo vozilo in koliko vozil je na cesti. Med hojo po avtocesti in hitri cesti morajo osebe nositi odsevni brezrokavnik živo rumene ali oranžne barve. Vsi naj se čim prej umaknejo za varnostno ograjo.

Kombiji
Avtomoto "Ti vozniki so tempirane bombe" #video
Ne spreglejte