Matic Tomšič

Sreda,
31. 7. 2024,
15.01

Osveženo pred

4 ure, 12 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1,52
Nova gorica policija posilstvo

Natisni članek

Sreda, 31. 7. 2024, 15.01

4 ure, 12 minut

Grozljivka v Novi Gorici: Italijan spolno napadel mlado Slovenko

Matic Tomšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1,52
Policija | Storilec naj bi svoji žrtvi in očividki, ki je preprečila posilstvo, pred prihodom policije celo ponujal denar.  | Foto Maks Škulj

Storilec naj bi svoji žrtvi in očividki, ki je preprečila posilstvo, pred prihodom policije celo ponujal denar. 

Foto: Maks Škulj

V ponedeljek je v Novi Gorici državljan Italije poskusil posiliti mlajše dekle, kar pa mu je sodeč po objavi na družbenem omrežju Facebook preprečila očividka, ki naj bi ji storilca uspelo tudi zadržati do prihoda policije. Da res obravnavajo kaznivo dejanje zoper spolno nedotakljivost, pri katerem je osumljenec državljan Italije, so danes potrdili tudi na policijski upravi Nova Gorica.

S PU Nova Gorica so v izjavi za medije še sporočili, da bo po končanem predkazenskem postopku zoper storilca na tožilstvo podana kazenska ovadba, drugih podrobnosti o dogodku pa zaradi interesa preiskave in varovanja zasebnosti ne morejo posredovati.

Kot je razvidno iz objave očividke dogodka na Facebooku (vir), ki je po njenih besedah storilcu preprečila posilstvo, vse se je dogajalo pred njeno hišo v Novi Gorici, je bil storilec mlajši moški, star okrog dvajset let.

Sodeč po zapisu na družbenem omrežju naj bi šlo za osebo iz italijanske Gorice, ki je v preteklosti že nadlegovala oziroma celo napadla druga dekleta. Očividki in njegovi žrtvi naj bi pred prihodom policije sicer celo ponujal denar.