SiolNET.
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Na robu ljubezni (The Edge of Love)

2

termometer

Zgodba o zapletenem ljubezenskem življenju štirih mladih ljudi med 2. svetovno vojno - pesnika Dylana Thomasa in njegove živahne žene ter njunih poročenih prijateljev.

Režija: John Maybury Igrajo: Keira Knightley, Sienna Miller, Matthew Rhys, Cillian Murphy, Lisa Stansfield Alastair Mackenzie Žanr: Romantična drama Dolžina: 106 minut IMDb: 6,2/10

Zgodba nas popelje v burni čas druge svetovne vojne, ko pevka Vera (Knightley) v Londonu po dolgih letih znova sreča mladostno ljubezen – čutnega pesnika Dylana Thomasa (Rhys). Ona nastopa kot pevka, on pa piše propagandne scenarije za vlado. A novo iskrenje čustev omejuje Dylanov zakon z avanturistično Caitlin (Miller). Tekmici nepričakovano postaneta prijateljici in Caitlin, ki ima ob možu številne ljubimce, obremenjuje zavedanje, da je med Vero in Dylanom globlja vez. Vera se naposled poroči s svojim dolgoletnim oboževalcem Williamom Killickom (Murphy), ko pa tega pošljejo v boj, se s prijateljema vrne v domači Wales, kjer bije intimen boj med tem, kar ji govori pamet, in tem, kar ji narekuje srce.

Williamu prekipi in v njegovem besnem izbruhu se mora Vera končno odločiti, kateri je moški njenega življenja. Nedoživete strasti in prelomljene obljube se v senci vojne napetosti znova razplamtijo in vse vpletene potisnejo na rob ljubezni in razuma. William se z grških bojišč vrne spremenjen. Ob tem, da ga je krepko zaznamovala vojna, odkrije, da Vera ni več brezskrbna kabaretska pevka, s katero se je poročil. Po soseski se šušlja, da Verin otrok sploh ni njegov, olje na ogenj pa priliva še Dylan s svojimi pikrimi pripombami.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin