TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
1. 9. 2011,
15.55

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Jennifer Lopez

Četrtek, 1. 9. 2011, 15.55

7 let, 12 mesecev

Jennifer Lopez – latinodiva, ki zna vse

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Jennifer Lopez je zaznamovala film, glasbo, modo in kozmetično industrijo. Zaslovela je s filmom Selena, nato pa so uspešnice kar deževale. V Videoteki na SiOL-TV si jo oglejte v filmu Čez mejo!

Latinskoameriška lepotica Jennifer Lopez je odraščala v Bronxu. Pri 19. letih je začela obiskovati različne plesne tečaje in avdicije. Kariero je začela leta 1990 kot plesalka v komični seriji In Living Color. Leta 1987 je dobila manjšo vlogo v večjem filmu My Little Girl. Sledile so manjše filmske vloge. Prvo vlogo v celovečercu je dobila leta 1995, in sicer v filmu, ki so ga kritiki odlično ocenili, Mi Familia režiserja Gregoryja Nave. Istega leta je zaigrala v filmu Zmeda na poštnem vlaku (Money Train) Josepha Rubena in v filmu Jack Francisa Forda Coppole.

Selena ji je prinesla nominacijo za zlati globus

Njena prva res velika vloga je prišla že leta 1997, ko so jo izbrali za film Selena, biografski film o južnoameriški pevki Seleni Quintanilli-Perez, ki jo je leta 1995 ubil pobesneli oboževalec. Film ji je prinesel nominacijo za zlati globus. Sledilo je še nekaj pomembnih vlog, med drugim v filmih Anaconda z Jonom Voightom, Ericom Stoltzem in Ice Cubom ter v filmu U Turn Oliverja Stona. S filmom Daleč od oči (Out of Sight) je zaslužila svoj prvi milijonček. Postala je najbolje plačana latinskoameriška igralka vseh časov, revija People pa jo je uvrstila med 50 najlepših Zemljanov.

Čez mejo po nagrado

V celovečercu Čez mejo je znova sodelovala z Gregoryjem Navo, režiserjem drame Mi Familia iz leta 1995 in biografske drame Selena iz leta 1997. Igrala je ambiciozno novinarko Lauren, ki razkriva ozadje pobojev v mehiškem mestu Juarez. Njena igralska in producentska prizadevanja je Amnesty International na berlinskem filmskem festivalu nagradil s priznanjem Artists for Amnesty.

Leta 2001 je njena priljubljenost dosegla višek tako v filmski kot v glasbeni industriji, v prvi z romantično komedijo Načrtovalka porok, v drugi pa z novim albumom J. Lo. Že naslednje leto se je znova dokazala z novo filmsko uspešnico Zgodilo se je na Manhattnu in uspešnim albumom This Is Me...Then.

Moški Jennifer Lopez

Vroča Jennifer Lopez ima pestro ljubezensko zgodovino. Za sabo ima tri neuspešne zakone, propadlo zaroko in filmsko romanco. Jennifer in Ojani Noa sta se poročila leta 1997, le nekaj mesecev po tem, ko sta se spoznala. Ločila sta se 11 mesecev pozneje. S hip hop zvezdnikom Seanom Combsom je prijateljevala dobri dve leti. Zagledala se je tudi v svojega plesalca v videu Love Don't Cost A Thing in v nekaj mesecih drugič dahnila usodni da. Tudi ta zakon ni trajal niti eno leto, saj ji je srce vzel Ben Affleck. Njuna medijsko odmevna romanca se je končala tik pred poroko leta 2004. Po dveh mesecih se je zaljubila v Marca Anthonyja. Leta 2008 so se jima rodili dvojčki Emme Maribel Muñiz in Maximilian Max David Muñiz.

Ne spreglejte