Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matic Tomšič

Torek,
11. 11. 2014,
11.58

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Apple Steve Wozniak Matic Tomšič

Torek, 11. 11. 2014, 11.58

8 let

Soustanovitelj Appla: iPhone 6 Plus je prišel tri leta prepozno

Matic Tomšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Steve Wozniak, ki je s Stevom Jobsom leta 1976 "spočel" Apple, meni, da je pametni telefon iPhone na večji zaslon čakal predolgo, Apple pa je konkurenci zaradi tega prepustil velik del trga.

"Apple bi lahko obvladoval precej večji del trga mobilne telefonije, če ne bi večjega zaslona iPhonu privoščil šele letos. iPhone 6 Plus je vsaj tri leta prepozen," je prepričan Steve Wozniak, soustanovitelj velikega jabolka, ki ga svet najbolje pozna po računalnikih Apple I in II iz konca sedemdesetih. "Bitko s Samsungom, ki je hitro spoznal, da potrošniki želijo velike pametne telefone, bi bilo precej lažje bojevati z iPhonom manj skromnih dimenzij," je Wozniak še povedal za Forbes. Samsung je namreč že jeseni 2011 z velikim uspehom predstavil serijo mobilnikov Galaxy Note z zasloni, večjimi od petih palcev. Njihova priljubljenost pri uporabnikih se z modelom Galaxy Note 4 nadaljuje tudi letos.

Apple si je ob koncu tretjega poslovnega četrtletja 2014 glede na podatke analitične družbe IDC sicer lastil 12 odstotkov mobilnega trga, njegov največji tekmec Samsung pa kar dvakrat več – 24 odstotkov, piše Forbes.

Wozniak ljubi Siri in dvomi o prihodnosti Applove pametne ure Računalniški genij Wozniak, ki je Apple zapustil leta 1987, je pred kratkim izrazil tudi dvome glede prihajajoče Applove pametne ure Apple Watch. Čeprav jo bo preizkusil, gre po njegovem mnenju le za precenjeno športno zapestnico.

"Prednost Apple Watch je v tem, da je videti precej bolj luksuzno in stilsko dovršeno od drugih tovrstnih naprav. Kaj pa vem, morda mi bo celo všeč," je za Forbes še izjavil Wozniak, ki si pametne ure sicer želi že od nekdaj – pred nekaj leti si je na zapestje privezal celo predvajalnik glasbe iPod Nano.

Od vseh Applovih novejših tehnologij naj bi bila Wozniaku sicer najbližje digitalna pomočnica Siri, še piše Forbes. "Uporabljam jo vsak dan. Uporabljal sem jo, še preden je podjetje, ki jo je razvilo, pod svoje okrilje vzelo Apple. Siri je najboljša aplikacija na svetu in pika."

Ne spreglejte