SiolNET. Digisvet Novice
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Siemens bo ukinil 11.600 delovnih mest

3

termometer

Nemški industrijski velikan Siemens bo po vsem svetu v okviru programa prestrukturiranja ukinil okoli 11.600 delovnih mest.

Še več delavcev pa bo koncern prezaposlil v enote, ki bodo v procesu okrepljene. Odpuščanje je v četrtkovem pogovoru z ameriškimi vlagatelji in analitiki napovedal izvršni direktor Siemensa Joe Kaeser. Kot so danes potrdili v koncernu, bo kakih 7600 delovnih mest ukinjenih v okviru prestrukturiranja, napovedanega 7. maja, ki bo vključevalo konsolidacijo 16 enot v devet. Ukinjenih bo tudi nekaj hierarhičnih ravni.

Še kakih 4000 delovnih mest bo ukinjenih v okviru sprememb pri organizaciji regionalnih aktivnosti.

Kaeser namerava s programom doseči, da bodo letni stroški skupine od leta 2016 naprej letni nižji za milijardo evrov. Novo ukinjanje delovnih mest bo sledilo skrajšanju plačilne liste za 15.000 mest, ki je bilo posledica aktualnega varčevalnega načrta.

Siemens je maja izpostavil, da bodo razmere na trgu v tekočem poslovnem letu ostale zahtevne. Občutnejšega okrevanja ni pričakovati pred zadnjimi meseci leta.

Kaeser sicer v okviru načrta, imenovanega Vision 2020, predvideva osredotočanje Siemensa na energetiko. Nemški koncern se trenutno odloča, ali se bo spustil v prevzemni boj za energetsko vejo francoskega Alstoma, za katero je 17 milijard dolarjev vredno ponudbo že oddal nemški General Electric (GE).

Siemens sicer napoveduje odpuščanje ravno v dneh, ko je GE francoski vladi v primeru uspešnega prevzema Alstoma obljubil odprtje 1000 novih delovnih mest.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin