SiolNET. Digisvet Novice
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Internet je bolj rožnat

1

termometer

Če bi delež ženskih uporabnic socialnih omrežij obarvali z rožnato barvo in moški del z modro, bi ugotovili, da prevladuje rožnata barva.

Podjetje Comscore, ki se ukvarja z raziskavami iz digitalnega sveta, je razkrilo, da ženske preživijo na socialnih omrežjih kar 30 odstotkov več časa kot moški, glede na raziskavo podjetja Nielsen pa ženske prevladujejo pri uporabi socialnih omrežij tudi na mobilnem internetu. Ženskam zasluga za obstoj Facebooka Večina profilov na Facebooku je ženskih, in sicer 54 odstotkov. Po besedah izvršne direktorice Sheryl Sandeberg kar 71 odstotkov vseh sporočil, objav in komentarjev na Facebooku naredijo ženske. Ženske imajo v povprečju osem odstotkov več prijateljev na Facebooku kot moški. In menda gre ženskam zasluga za obstoj Facebooka, saj so bile one tiste, ki so pomembno vplivale na dobro zasidranje Facebooka na internetu in med ljudmi, saj so bile v začetku dejavnejše pri komentiranju, objavah in pridruževanju skupinam.

Več tvitov s strani žensk

Objave na Twitterju so podobno kot na Facebooku pretežno ženskega izvora. Dvainpetdeset odstotkov Twitter profilov je ženskih. Raziskava, ki jo je opravilo podjetje Hubspot, je razkrila, da imajo ženske za več kot 100 odstotkov več sledilcev na Twitterju kot moški, so dejavnejše pri objavljanju tvitov in preživijo več časa na Twitterju kot močnejši spol.

Glavobol preteklost Da so ženske velike ljubiteljice socialnih omrežij in interneta, potrjuje tudi ugotovitev raziskave Intela iz leta 2008, da se skoraj polovica žensk raje odloča za internet kot za seks. Glavobol je z internetom očitno postal preteklost.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin