Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
2. 11. 2008,
18.20

Osveženo pred

8 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Nedelja, 2. 11. 2008, 18.20

8 let, 2 meseca

Na klopi Primorja bo sedel Dalmatinec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Nogometaše Primorje bo v prihodnje vodil hrvaški trener Vjekoslav Lokica. Triinštiridesetletni Splitčan je v nedeljo podpisal pogodbo z vodstvom Ajdovcev, v ponedeljek pa bo vodil prvi trening.

Na klopi Ajdovcev bo v prihodnje vendarle sedel tuj trener. Čeprav se je klubsko vodstvo nagibalo k odločitvi, da bi mesto Pavla Pinnija nasledil nekdo izmed slovenskih strokovnjakov, je v nedeljo sodelovanje z ''rdeče-črnimi'' sklenil 43-letni Hrvat Vjekoslav Lokica.

Lokica, po izobrazbi sicer inženir strojništva, je v Zagrebu končal višjo trenersko šolo, ima pa tudi PRO licenco Evropske nogometne zveze (UEFA). Prve trenerske izkušnje je pričel nabirati s 30 leti v mladinski nogometni šoli splitskega Hajduka, nato je v drugi hrvaški ligi vodil Zagorca in Solin, leta 1999 pa kot takrat najmlajši trener v prvi hrvaški ligi prevzel Šibenik in z njim dosegel najboljše rezultate v zgodovini kluba.

V pokalu UEFA tudi proti Pinniju

Nato je nadaljeval trenersko kariero v Slavoniji, se z Osijekom dokopal polfinala hrvaškega pokalnega tekmovanja ter 2. kroga pokala UEFA. Žreb je nanesel, da je v pokalu UEFA izločil HiT Gorico, ki jo je takrat vodil njegov predhodnik na klopi Ajdovcev, Pavel Pinni. Iz Osijeka se je za kratek čas preselil na Reko, nato pa dve leti vodil še člana elitnega prvenstva BIH - Posušje. Dinamično pot ambicioznega nogometnega strokovnjaka je nadaljeval leta 2006, ko se je s soprogo, znano hrvaško košarkarjico Žano Lelas, preselil v Španijo. Na Pirenejskem polotoku je proučeval delo španskih trenerjev in postal celo kondicijski trener košarkarjev Zaragoze. Po vrnitvi na Hrvaško je prevzel hrvaški drugoligaški klub Hrvatski dragovoljac. Klub iz Sigeta, predmestja Zagreba, je popeljal na prag prve lige, nato pa presenetljivo odstopil. V zadnjih dneh se je o Lokici veliko govorilo kot o možnem novem trenerju Hajduka. Na spletni strani Hajduka je bil med kandidati za naslednika Gorana Vučevića po glasovanju navijačev uvrščen takoj za Zlatkom Kranjčarjem.

Ne spreglejte