SiolNET. Avtomoto Reportaže
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Rinspeed dock+go - smart s priključki

3

termometer

 | Foto:
Rinspeed je tista znamka, za katero se ve, da bo vsako leto znova v Ženevi predstavila nekaj novega, povsem svežega in tako ali drugače "odbitega".

Rinspeed je znan po radikalnih konceptih

Naj samo spomnimo, kako radikalne koncepte so predstavljali v preteklosti. Lani so predstavili počitniško navdahnjen koncept bamboo, leto pred tem urban comuterja, mali električni avtomobil z joystickom namesto volana, leta 2009 pa ekošportnika iChange s prilagodljivo velikostjo kabine. Leta 2008 so presenetili z "dvoživko" – lotusom, ki je znal iti tudi pod vodo, še nekaj let pred tem pa so vzeli sapo s konceptom splash, s katerim so se odpeljali iz Anglije v Francijo kar po vodi!

Tudi letos so predstavili nekaj dovolj posebnega, da so se spet ločili od vseh drugih. A njihov koncept je vseeno dovolj prizemljen, da bi imeli od tega lahko koristi predvsem tisti, ki živijo ali delajo v mestih.

Koncept na osnovi električnega smarta

Koncept temelji na osnovi električnega smarta, modularna zasnova pa bi bila lahko prilagojena marsikateremu mikro mestnemu avtomobilu, saj omogoča dodajanje ali odstranjevanje dodatne, tretje osi. Po potrebi pač!

Dodatna os oziroma priključljivi tovorni del je popolnoma prilagojen uporabniku. Lahko služi kot "prikolica", ki olajša dostavljanje pic, pri salonskem vozilu pa gre za nekakšen disko dodatek, ki bi ga zlahka uporabljal tudi David Guetta.

"Ritka", ki v dolžino meri le manj kot meter in tehta okoli 130 kilogramov, pa lahko služi tudi le kot velika dodatna baterija, ki bi znatno podaljšala doseg.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin