SiolNET. Avtomoto Novice
0,98

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Volvo bo prvi v avtomobile vgradil tudi Skype

0,98

termometer

V avtomobile se uradno seli tudi aplikacije za konferenčne klice Skype. Za ta korak so se v sodelovanju z Microsoftom odločili pri Volvu, kjer bodo voznikom omogočili le zvočni klic, ne pa tudi videoklica.

Volvo bo vgradnjo Skypa v avtomobil omogočil skupaj z Microsoftom. Na voljo bo le zvočni klic, ne pa tudi videokonferenčni klic. Volvo bo vgradnjo Skypa v avtomobil omogočil skupaj z Microsoftom. Na voljo bo le zvočni klic, ne pa tudi videokonferenčni klic. Foto: Volvo

Avtomobil postaja del elektronske "gadget" mreže uporabnika

Novi infozabavni vmesniki nadalje zbližujejo avtomobil in pametne telefone voznika. Čeprav je uporaba telefona v avtomobilih še posebej nevarna, predvsem sistemi, kot so Car Play (Apple), Android Auto (Google) in Mirror Link, olajšajo zrcaljenje izbranih mobilnih aplikacij na avtomobilske digitalne zaslone.

Voznik seveda ne more početi vsega, kar bi mu telefon lahko teoretično omogočal. Osnovne funkcije ostajajo prostoročno telefoniranje, poslušanje glasbe in podkastov prek telefona, navigacijski sistemi in poslušanje (angleških) kratkih sporočil SMS ter sporočil s Twitterja …

[video: 61429 / ]

Konferenčni klic kar izza volana 

V avtomobile se zdaj prvič uradno seli tudi Skype. Za ta korak so se odločili pri Volvu, kjer tradicionalno slovijo po rešitvah za varnejše avtomobile prihodnosti. Namesto da bi voznik do konferenčnih klicev poskušal priti prek mobilnega telefona in s tem pozornost odvračal s ceste, bo Skype vgrajen v infozabavni sistem novih volvov S90, V90 in XC90.

Rešitev bo namenjena predvsem poslovnim uporabnikom oziroma voznikom, za katere so konferenčni klici del vsakodnevne službe. Pri Volvu so potrdili, da bo v primeru avtomobilskega Skypa na voljo le zvočni klic, ne pa tudi videoklic.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 10
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin