Jure Gregorčič

Sreda,
5. 11. 2014,
12.02

Osveženo pred

3 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Akrapovič Ducati Športni Avtomoto

Sreda, 5. 11. 2014, 12.02

3 leta, 2 meseca

V Ivančno Gorico prihaja ugleden partner, veliki Ducati

Jure Gregorčič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Eno izmed globalno najbolj prepoznavnih in uspešnih podjetij družba Akrapovič je sklenila partnerstvo z Ducati Performanceom, za katerega bo ekskluzivno razvijala in izdelovala izpušne sisteme.

Partnerstvo rojeno na dirkalnih stezah

Pri Akrapoviču so s to legendarno italijansko znamko najprej začeli sodelovati v najbolj zahtevnem in občutljivem okolju za tehniko, na tekmovalnih stezah. V Ivančni Gorici so se skupaj z Ducatijevim tekmovalnim oddelkom najprej torej lotili načrtovanja in izdelave tekmovalnega izpušnega sistema. Projekt je bil uspešen in od tedaj so rdeči tekmovalni stroji iz Bologne v razredu MotoGP opremljeni s slovenskimi izpušnimi sistemi Akrapovič.

Plod slovenskega znanja

Nov izpušni sistem so v celoti načrtovali, razvili, testirali in izdelali v sodobnih prostorih družbe v Sloveniji, ob tem pa so uporabili le najboljše materiale in najsodobnejšo tehnologijo – od lastne livarne titana, v kateri so odlili dele za izpuh, do testirnice, v kateri so inženirji ob pomoči sodobne tehnike poiskali najboljši možni zvok sistema. Pri tem gre omeniti tudi pozornost do čisto vsakega detajla na izdelku, kar ta izpušni sistem dela še bolj atraktiven in celo v naboru ponudbe velikega igralca, kot je Ducati Performance, predstavlja unikatni primerek mehanske popolnosti.

Novi izpušni sistem za ducati panigale je med prvimi v naboru originalne dodatne opreme in dodatkov, na katerem bosta na dušilcih kot znak ekskluzivnega sodelovanja med družbo Akrapovič in Ducati Performance logotipa obeh znamk. To sicer ni prvič, da obe znamki sodelujeta na tak način, saj sta sodelovali že pri projektu superšportnega motocikla ducati superleggera, ki se zgleduje po motociklih razreda grand prix.

Na sodelovanje z Ducatijem so v Akrapoviču ponosni

"Z velikim zadovoljstvom naznanjamo svoje partnerstvo z Ducatijem. To je za nas zelo pomemben korak in dokazuje, da naše skupno trdo delo z Ducatijem v razredu MotoGP, pa tudi na projektu Superleggera, ni bilo zaman. S temi dejavnostmi smo si zdaj pridobili zaupanje, da lahko ekskluzivno razvijemo izpušni sistem za model panigale. Ducatijeva tekmovalna dediščina je njegov zelo pomemben element in pri Akrapoviču smo ponosni, da smo lahko njen del. Z razvojem sistema za Ducati Performance se zdaj počutimo kot del Ducatijeve družine. Upamo, da je to začetek tesnejšega in bogatega sodelovanja, zato se že zdaj veselimo novih skupnih projektov v prihodnosti," je sodelovanje z Ducatijem komentiral izvršni direktor podjetja Akrapovič Uroš Rosa.

Ducati o Akrapovičevem izdelku: Gre za res pravo tehnično mojstrovino …

Kakšno veljavo ima delo tega visokotehnološkega slovenskega podjetja, dovolj zgovorno pričajo tudi besede Diega Sgorbatija, vodje oddelka za motociklistične izdelke pri Ducati Motor Holding:

"Podjetje Akrapovič z veseljem sprejemamo v družino partnerjev Ducati Performance. S podjetjem smo začeli sodelovati na dirkalnih stezah v prvenstvu MotoGP, kjer sta motociklistična tehnologija in strast na najvišji ravni. Kupci izdelkov znamke Ducati Performance zdaj lahko rezultate izjemnega dela na področju tehnološkega razvoja, inovacij, zmogljivosti in dizajna uživajo z izpušnim sistemom za novi Ducati Panigale. Gre za res pravo tehnično mojstrovino, ki jo odlikuje odlična izdelava."