Gregor Pavšič

Četrtek,
19. 8. 2021,
22.09

Osveženo pred

2 leti, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,43

23

Natisni članek

avtomobil okvara ADAC

Četrtek, 19. 8. 2021, 22.09

2 leti, 8 mesecev

ADAC

Resnica ali le statistika? Avtomobili, ki se najmanj kvarijo.

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,43

23

okvare avtomobilov ADAC | Foto ADAC

Foto: ADAC

Nemški avtomobilski klub ADAC je predstavil statistiko najmanj pokvarljivih avtomobilov lanskega leta na nemških cestah. V skoraj polovici primerov, ko so morali pomagati voznikom na cesti, je bila kriva okvara akumulatorja.

Pomoči na cesti, ko je bilo treba le zamenjati pnevmatiko, v statistiko pri ADAC niso vključili. | Foto: ADAC Pomoči na cesti, ko je bilo treba le zamenjati pnevmatiko, v statistiko pri ADAC niso vključili. Foto: ADAC Delavci nemškega avtomobilskega kluba ADAC so morali v lanskem letu, ki ga je z vidika mobilnosti sicer pošteno ohromila epidemija covid-19, posredovati v 3,3 milijona primerih okvar avtomobilov. To je bilo deset odstotkov manj kot leta 2019. Kar 46 odstotkov vseh primerov je bilo povezanih z okvaro avtomobilskega akumulatorja, slabih 16 odstotkov pa z okvaro motorja. Največje konice okvar akumulatorjev so bile prav po koncu najstrožjih omejitev oziroma zaprtij držav. Avtomobili, ki so bili dolgo le parkirani, so imeli pričakovano nadpovprečno število izrabljenih baterij.

V statistiko okvar so pri ADAC vključili 25 različnih avtomobilskih znamk in 109 modelov. Vključili so avtomobile, ki so bili stari od tri do deset let. Pogoj je bil tudi vsaj deset tisoč prodanih modelov avtomobila, kar analizo omejuje predvsem na velikoserijski razred vozil. V analizo niso vključili pomoči, ko je šlo za neposredno ali posredno krivdo voznika - taka primera sta pomanjkanje goriva in prebite pnevmatike.

Najpogosteje se pokvari avtomobilski akumulator. | Foto: ADAC Najpogosteje se pokvari avtomobilski akumulator. Foto: ADAC Največ okvar pri nekaterih modelih starejših letnikov ...

Kot kažejo spodnji rezultati po posameznih modelih, se lahko število okvar močno razlikuje med posameznimi letniki. Nekateri modeli imajo malo težav kot novi, precej več pa pri starejših letnikih. Taka primera sta bila kia ceed (52 okvar na tisoč vozil) in hyundai i20, tudi pri novejših letnikih sta imela nadpovprečno veliko okvar smart fortwo in smart forfour.

Med majhnimi avtomobili so letos na vrhu z najmanj okvarami audi A1, citroen C3, fiat punto in honda jazz. V spodnjem srednjem so najvišja mesta zasedli audi A3, audi Q3, BMW serije 1 in serije 2, BMW X1, citroen berlingo in preostali. Med avtomobili z malo okvarami izstopata znamki Audi in BMW, enako tudi Toyota. Presenetljivo dobro se je odrezal fiat punto, enako tudi dacia sandero. V spodnjem srednjem razredu se je zelo dobro odrezal trojček seat ibiza, škoda fabia in VW polo. Tudi VW golf je imel komaj opazno število okvar oziroma primerov pomoči na cesti, tekmeca ford focus in opel astra sta imela v primerjavi z golfom več okvar pri starejših letnikih.

Pregled - majhni avtomobili (št. okvar na 1.000 vseh pomoči na cesti)

okvare avtomobilov ADAC | Foto: ADAC Foto: ADAC

Pregled - spodnji srednji razred avtomobilov (št. okvar na 1.000 vseh pomoči na cesti)

okvare avtomobilov ADAC | Foto: ADAC Foto: ADAC

Pregled - srednji razred avtomobilov (št. okvar na 1.000 vseh pomoči na cesti)

okvare avtomobilov ADAC | Foto: ADAC Foto: ADAC