Gregor Pavšič

Sreda,
28. 8. 2024,
9.20

Osveženo pred

1 dan, 3 ure

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1,08
Kitajska električni avtomobili BYD seal 06 BYD

Natisni članek

Sreda, 28. 8. 2024, 9.20

1 dan, 3 ure

BYD seal 06 GT

Pride tudi v Evropo? Vodilni Kitajci s pomembno novostjo. #foto

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1,08
BYD seal 06 | Foto BYD

Foto: BYD

BYD bo na Kitajskem razkril novi avtomobil, ki bo potencialno zanimiv tudi za prodajo in verjetno tudi proizvodnjo v Evropi.

BYD je ta avtomobil napovedal že s konceptom ocean M na avtomobilski razstavi v Pekingu. Čez nekaj dni bodo popolnoma razkrili tudi njegovo serijsko različico, ki bo zapolnila vrzel med modeloma dolphin in seal.

Dimenzijsko ima seal 06 lahko velik potencial tudi na evropskem trgu. Vendar zaenkrat še ni uradnih napovedi, ali bodo ta avtomobil prodajali tudi na evropskih trgih. Glede na prodajo ostalih modelov lahko pričakujemo enako tudi za novega člana družine BYD. V tem primeru bi ga v Evropi tudi proizvajali. V Sloveniji do uradnega zastopstva BYD še ni prišlo, nekaj prvih voznikov pa je njihove modele atto 3 in seal že uvozilo iz tujine.

Tehnične podrobnosti pred razkritjem še niso znane. Pomembno vprašanje tako ostaja, ali bo tudi seal 06 prevzel 800-voltno platformo svojega večjega brata. Moč pogona pri različici z enojnim elektromotorjem bo okrog 300 "konjev", pri različici z dvojnim elektromotorjem pa celo več kot 500 "konjev".

BYD seal
Avtomoto Prvi že v Sloveniji: limuzina BYD preseneča, zagotovo tudi s ceno #video

BYD seal 06 | Foto: BYD Foto: BYD

BYD seal 06 | Foto: BYD Foto: BYD